Bråstopp i hyttemarkedet: - Stor usikkerhet

Prisen på ei hytte på Bleikøya i Indre Oslofjord ble satt ned med en halv million. Likevel har det ikke kommet noen bud.

NEDKJØLT MARKED: Mekler Marius Berger har hytter i Indre Oslofjord som sitt spesialfelt. Han forteller om svært liten aktivitet for tida. Foto: Jeanette Bækkevold/Sem & Johnsen
NEDKJØLT MARKED: Mekler Marius Berger har hytter i Indre Oslofjord som sitt spesialfelt. Han forteller om svært liten aktivitet for tida. Foto: Jeanette Bækkevold/Sem & Johnsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i mai kunne Børsen melde at sjøhyttemarkedet trosset de økonomiske nedgangstidene, og at interessen for hytter ved havet fortsatt var stor.

Det gjaldt også hyttemarkedet i Indre Oslofjord, der mekler Marius Berger da kunne fortelle at en usedvanlig begrenset tilbudsside sørget for at fritidsboligene der fortsatt ble solgt til store summer.

Nå kan det se ut til å ha snudd.

- Det er bråstopp, sier samme mekler, Marius Berger, til Børsen.

Kuttet prisen med en halv million

Han er ansvarlig for salget av ei hytte på Bleikøya i Indre Oslofjord, som først lå ute til salg for 6,8 millioner kroner. Nå har de redusert prisen med 500 000, til 6,3 millioner kroner.

DN omtalte saken først.

- Det er ganske «meget», å sette ned prisen med en halv million. Det økte interessen litt, men det er fortsatt ingen bud. Det forteller veldig mye, sier han.

Han mener sjøhyttemarkedet i hele Norge har kjølnet kraftig den siste tida.

- Det er veldig stille. Det er bare å være ærlig på det, det er ikke nødvendig å hausse ting opp og gi et galt bilde. Det er god trafikk på annonser, men folk er veldig usikre. De tør ikke åpne budrunden, for man vet ikke hvor nivået skal ligge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.