Bråstopp i hyttemarkedet: - Stor usikkerhet

Prisen på ei hytte på Bleikøya i Indre Oslofjord ble satt ned med en halv million. Likevel har det ikke kommet noen bud.

NEDKJØLT MARKED: Mekler Marius Berger har hytter i Indre Oslofjord som sitt spesialfelt. Han forteller om svært liten aktivitet for tida. Foto: Jeanette Bækkevold/Sem & Johnsen
NEDKJØLT MARKED: Mekler Marius Berger har hytter i Indre Oslofjord som sitt spesialfelt. Han forteller om svært liten aktivitet for tida. Foto: Jeanette Bækkevold/Sem & Johnsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i mai kunne Børsen melde at sjøhyttemarkedet trosset de økonomiske nedgangstidene, og at interessen for hytter ved havet fortsatt var stor.

Det gjaldt også hyttemarkedet i Indre Oslofjord, der mekler Marius Berger da kunne fortelle at en usedvanlig begrenset tilbudsside sørget for at fritidsboligene der fortsatt ble solgt til store summer.

Nå kan det se ut til å ha snudd.

- Det er bråstopp, sier samme mekler, Marius Berger, til Børsen.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i Indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kuttet prisen med en halv million

Han er ansvarlig for salget av ei hytte på Bleikøya i Indre Oslofjord, som først lå ute til salg for 6,8 millioner kroner. Nå har de redusert prisen med 500 000, til 6,3 millioner kroner.

DN omtalte saken først.

- Det er ganske «meget», å sette ned prisen med en halv million. Det økte interessen litt, men det er fortsatt ingen bud. Det forteller veldig mye, sier han.

Han mener sjøhyttemarkedet i hele Norge har kjølnet kraftig den siste tida.

- Det er veldig stille. Det er bare å være ærlig på det, det er ikke nødvendig å hausse ting opp og gi et galt bilde. Det er god trafikk på annonser, men folk er veldig usikre. De tør ikke åpne budrunden, for man vet ikke hvor nivået skal ligge.

I tillegg til eiendommen på Bleikøya, har han tre andre eiendommer i Indre Oslofjord til salgs. Der er det også svært liten aktivitet, ifølge ham.

- Folk sitter på gjerdet. Det er stor usikkerhet.

- Kjøpers marked

Han mener det kommer av at utgiftsnivået blant folk har økt betraktelig.

- Når det gjelder eiendomskjøp så er det fritidseiendom som får lide først. Det er et veldig kjent mønster. Etter hvert kommer det samme til å skje i boligmarkedet.

Berger er i kontakt med meklere landet rundt, som melder om den samme trenden.

- Nå er det kjøpers marked. Man kan kanskje ikke gjøre super-røverkjøp, for de som selger fritidseiendom må ikke selge. Det er ingen av mine kunder som er i gjeldsknipe, de selger på grunn av alder, at de har flyttet, eller at de ikke har behov for hytta lenger. Men jeg er likevel sikker på at tida er inne for å gjøre gode kjøp.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer