Bråstopp: - Tøft

Båtdelingstjenesten Kruser stopper utleievirksomheten sin i ti havner i Norge.

BÅT TIL BESVÆR: Båtdelingstjensten Kruser har ikke hatt hellet med seg den siste tida. Her fra Skinnerbukta ved Malmøya i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BÅT TIL BESVÆR: Båtdelingstjensten Kruser har ikke hatt hellet med seg den siste tida. Her fra Skinnerbukta ved Malmøya i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Børsen har tidligere omtalt at salget av fritidsbåter har gått drastisk ned den siste tida.

Den største båtforhandleren i landet, Bådsentergruppen, meldte da at de har en nedgang på salget på hele 40 prosent.

Tirsdag ble det kjent at også båtdelingstjenesten Kruser stopper all utleie av båter. De har tilbudt utleie ved havner i og utenfor Oslo, i Bergen og i Moss.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Tøff periode

- Det har vært en tøff periode med store uforutsette problemer, og nå finner vi det ikke lenger forsvarlig å leie ut de båtene vi har tilgjengelig. Derfor har vi besluttet å stanse utleien i inneværende sesong, sier daglig leder og gründer Christer Ervik til Budstikka.

Alle de ansatte har blitt permittert, og kundenes medlemsavgifter på over 30 000 kroner og oppover kan være tapt, skriver avisa.

Ideen til tjenesten er at man kjøper seg inn i en båtpool med et abonnement, og får tilgang til å bruke båtene i poolen i alle de havnene tjenesten har båter.

Kundene slipper da å ta ansvar for vask og vedlikehold av båtene.

Store underskudd

Selskapet hadde et underskudd på 6,8 millioner i 2022. Siden oppstarten i 2020 har de hatt et samlet underskudd før skatt på 10,4 millioner kroner.

Gründeren opplyser til Budstikka at de ønsker å refundere medlemsavgiftene, men at de ikke har penger til det på nåværende tidspunkt.

- Vi er blitt rammet av store, ekstraordinære tekniske problemer med flåten vår. Båtene fungerer rett og slett ikke, og problemene er langt mer omfangsrike enn vi kunne ha trodd var mulig. I tillegg er utleiekapasitet svært begrenset fordi vi bare fikk levert 10 prosent av de nye båtene vi bestilte i fjor - på grunn av utfordringer med corona og krigen i Ukraina. Vi klarer derfor ikke å levere den tjenesten vi ønsker, selv om bookingsystemet og konseptet vårt altså fungerer slik vi og medlemmene våre ønsker og forventer, forteller Ervik til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer