Lego:

Bråstopp

Etter eventyrlig vekst står nå det danske selskapet på stedet hvil, viser ferske tall.

Foto: Budrul Shukrut / Shutterstock / NTB
Foto: Budrul Shukrut / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resultatet for den danske leketøysprodusenten Lego viser at selskapets eventyrlige vekst har fått en bråstopp så langt i år, skriver Finans. I 2022 vokste selskapet med 17 prosent, så langt i år er det bare én prosents vekst.

Medregnet valutakursen blir den enslige prosenten spist opp, skriver avisa. Det skyldes blant annet den turbulente situasjonen i Kina.

- Salget til forbrukerne i de større etablerte markedene som Nord- og Sør-Amerika er voksende, mens salget i Kina var rammet av en langsommere enn ventet tilbakevending til forbrukervanene før pandemien, står det i halvårsrapporten.

BILULYKKE: Anders Kirk Johansen, nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen, tok sin Suzuki Jimny til en verdi på 356 000 kroner ut på isen. Det gikk slik. Video: Anders Kirk Johansen Vis mer

Omsetningen har imidlertid økt fra dette halvåret til samme periode i fjor. Så langt har selskapet dratt inn 27 milliarder danske kroner, mot 23 milliarder i fjor.

Lego eies av selskapet Kirkbi, som styres av den styrtrike danske familien Kirk Kristiansen. Styreleder Thomas Kirk Kristiansen er fjerde generasjons eier, og innehar plass nummer 365 på Forbes' rikingliste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer