Bratt børsfall i natt

Under symbolsk grense for første gang på nesten seks år.

BRATT: Hovedindeksen på Hongkong-børsen falt til det laveste nivået på nesten seks år mandag. Foto: Kin Cheung, AP / NTB
BRATT: Hovedindeksen på Hongkong-børsen falt til det laveste nivået på nesten seks år mandag. Foto: Kin Cheung, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smitteutbrudd og ny corona-nedstenging i det kinesiske teknologisenteret Shenzhen, sendte hovedindeksen Hang Seng på Hongkong-børsen ned hele 5 prosent mandag.

Siste: Hovedindeksen på Oslo Børs åpner flatt mandag. Ned 0,15 prosent etter fem minutters handel.

Stigende krigsuro bidro også til nattens bratte fall i Hongkong, ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

For første gang på nesten seks år er Hongkong-indeksen under 20 000 poeng.

Det skjer etter nyheten om at mer enn 17 millioner mennesker den neste uka må holde seg hjemme i Shenzhen, som følge av 66 (!) påviste smittetilfeller. I denne storbyen like utenfor Hongkong har selskaper som Huawei og TCL hovedkontor, og flere tungvektere som Apple og Amazon har produksjonsanlegg.

Alibaba, Kinas svar på Amazon, falt 7,8 prosent og er nå ned over 70 prosent fra toppen i 2020.

Venter hjelp

Markedet har nok også merket seg at Russland søndag ga beskjed om at de regner med å få hjelp fra Kina for å møte de økonomiske sanksjonene landet står overfor. Dette utløste i sin tur kraftige advarsler fra USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.