Brått fall for Norwegian-aksjen

Norwegians nye forretningsplan sendte flygigantens aksjer rett ned.

Publisert
Sist oppdatert

Norwegians aksjekurs falt umiddelbart fra start på Oslo Børs torsdag morgen.

Etter ett minutt var kursen ned 5,19 prosent til 73 kroner. Ti minutter seinere hadde kursen stupt videre til minus 11,22 prosent og pris per aksje lå på 68,36 kroner.

Siden har imidlertid kursen hentet seg noe inn, og ved 9.20-tida var aksjekursen ned 6,49 prosent for dagen til en pris på 72 kroner.

Ny strategi

Utslaget kommer etter at det kriserammede selskapet torsdag varslet om store, nye forretningsplaner.

I en pressemelding kom det fram at Norwegian skal satse mot Europa, og dermed går bort fra langdistanseruter. Samtidig skal gjelden reduseres ned til 20 milliarder kroner.

«Norwegians nye forretningsplan baserer seg på et europeisk kortdistansenettverk. Selskapet skal tilby lave priser på innenriksreiser i Norge, reiser i Norden, samt mellom Norden og viktige destinasjoner ellers i Europa», heter det i pressemeldingen fra selskapet.

- Innenriksreiser i Norge og flyginger mellom vårt nordiske hjemmemarked og resten av Europa har alltid vært selve ryggraden i Norwegians rutenett, og det er dette som også danner grunnlaget for hvordan Norwegian skal se ut framover, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer