Brev til Norwegian-topp avslører gjeldsdrama

Mens Norwegian slåss mot klokka, er flere långivermøter som kan si ja til en bønn om betalingsutsettelse fortsatt ikke innkalt.

STRÅLENDE: Konsernsjefen sier til Børsen at Norwegian lå an til et strålende år, før coronakrisen rammet brutalt. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten uten inntekter på grunn av corona-pandemien, kjemper flyselskapet Norwegian en kamp mot klokka for å få gjelda under kontroll før kassa er tom.

Nå er det nye forviklinger, etter at Norwegian onsdag ba långiverne om betalingsutsettelser fram til 30. juni.

Ifølge et brev som Dagbladet har tilgang til er det ennå ikke innkalt til obligasjonseiermøter i fire obligasjonslån på totalt cirka fem milliarder kroner.

Og uten godkjenning derfra, kan det heller ikke gis noen utsettelse.

Må ha godkjenning

I mellomtida tikker klokka: Innkallingsfristen er ti bankdager.

«Vi ønsker å gjøre det klart at uten en formell godkjenning fra det nødvendige flertall på et obligasjonseiermøte i de respektive obligasjonslånene, er det ikke gitt og kan ikke gis noen utsettelse («forbearance») slik det er anmodet om», skriver direktør for selskapsobligasjoner Jørgen Andersen i Nordic Trustee i et brev til Norwegian.

Nordic Trustee er representant for långiverne i de fire obligasjonslånene, som er i euro, dollar og svenske og norske kroner.

Brevet ble sendt igår, fredag, og er adressert til Norwegians finansdirektør Geir Karlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer