Brexit-kø på grensa

Britiske supermarkeder fyller opp lagrene i påvente av hard brexit.

LANGE KØER: Lastebiler i kø ved Dover i England. Britiske dagligvarebutikker har fått beskjeder om å fylle lagrene i helga, i forberedelse på en hard brexit. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske dagligvareaktører har fått beskjed av regjeringen om å fylle lagrene. Årsaken er at en brexit uten avtale ligger i kortene, ifølge Sunday Times.

Avisa skriver at matprodusenter har blitt advart om at grønnsaker vil være mangelvare i tre måneder fra nyåret, og beredskapsfolk forutser at en hard brexit vil utløse panikk-kjøp og varehamstring i enormt omfang.

Det var fem kilometer med lastebiler i kø ved havnebyen Dover fredag og 15 kilometer i franske Calais ved Den engelske kanal lørdag. Skylden for køen ved Dover legges på at massevis av varer er bestilt til lagre.

Ifølge Sunday Times har statsminister Boris Johnson og hans regjering også bedt leverandører av vaksiner, legemidler og medisinsk utstyr om å sikre seks uker med forsyninger på trygge steder i Storbritannia.

Krisepakke

Ifølge Sunday Telegraph arbeider den britiske regjeringen samtidig med en støttepakke på flere milliarder pund for industriene som rammes hardest om britene ikke kommer fram til enighet med EU om en handelsavtale.

Fiskere, sauebønder og bilprodusenter er blant dem vil bli omfattet av støttepakken, som skal beløpe seg til et sted mellom 8 og 10 milliarder pund. Det tilsvarer mellom 93 milliarder og 116 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer