Britisk lord langer ut mot Norge

Britiske lord Ashcroft sier Norge må stanse den «barbariske» hvalfangsten. Årets vågehvalsesong starter onsdag.

RASER: Den britiske lord Michael Ashcroft langer ut mot Norge i det hvalsesongen skal starte opp igjen. Foto: Ben Cawthra/ REX / NTB Scanpix
RASER: Den britiske lord Michael Ashcroft langer ut mot Norge i det hvalsesongen skal starte opp igjen. Foto: Ben Cawthra/ REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Tiden er inne for at Norge erkjenner at kommersiell hvalfangst er barbarisk, gammeldags og unødvendig, skriver den tidligere nestlederen i Det konservative partiet i et innlegg i Mail on Sunday.

Han er i dag en av Storbritannias rikeste, gir store pengebidrag til partiet og er en kjent motstander av hvalfangst.

Fjorårets sesong var den dårligste hittil, med en fangst på 429 vågehval. Kvoten var på 1.278 dyr og er uendret i år.

I innlegget skriver lord Ashcroft at han forrige uke skulle reise til Andøya for å rapportere om forberedelsene til årets sesong. Han ble stoppet av regjeringens reiseforbud, som er innført på grunn av coronaviruset.

Han oppgir videre at en av kildene han har vært i kontakt med om temaet er NOAH-leder Siri Martinsen.

- Jeg synes absolutt det er umulig for et så velstående land som Norge å forsvare masseslaktingen av vågehval hvert år. Og jeg kjøper ikke argumentet om at det er tradisjon, skriver lorden.

Han viser videre til at slaveri og barnearbeid tidligere var en vanlig del av britisk tradisjon, men at det ble avsluttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer