Britisk milliardær drept

En av Storbritannias rikeste menn, sir Richard Lexington Sutton (83), har blitt knivstukket og drept i sitt hjem i nærheten av Gillingham i Dorset, skriver flere britiske medier, blant annet The Times.

DØD: Sir Richard Sutton døde i sitt hjem i Dorset i Storbritannia onsdag kveld. Politiet har satt i gang drapsetterforskning. Foto: Privat
DØD: Sir Richard Sutton døde i sitt hjem i Dorset i Storbritannia onsdag kveld. Politiet har satt i gang drapsetterforskning. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har satt i gang drapsetterforskning.

- Vi setter i gang en etterforskning for å avklare hva som har skjedd, og jeg ber alle som så eller hørte noe mistenksomt i området den kvelden om å kontakte oss, sier Simon Huxter, som leder etterforskningen.

Sutton ble erklært død på stedet onsdag kveld. En kvinne i 60-åra ble funnet på samme adresse, kritisk skadd, ifølge en pressemelding fra politiet.

Kvinnen ble fraktet til sykehus i Bristol. Flere britiske medier, blant annet BBC, skriver at kvinnen angivelig er Suttons kone, men dette er ikke bekreftet.

En mann i 30-åra fra Gillingham-området er pågrepet, mistenkt for drapet.

Han ble pågrepet da et kjøretøy koblet til hendelsen ble oppdaget på vei østover, og etterhvert stoppet i Hammersmith i London. Den mistenkte ble deretter fraktet til sykehus. Han hadde skader som beskrives som «ikke livstruende».

Sutton var som nevnt en av Storbritannias rikeste, ifølge The Times. På Sunday Times' rikingliste i 2017 sto han oppført med verdier på over 200 millioner pund. Ifølge BBC var Sutton og hans families formue verdt over 301 millioner pund i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.