Britisk milliardær drept

En av Storbritannias rikeste menn, sir Richard Lexington Sutton (83), har blitt knivstukket og drept i sitt hjem i nærheten av Gillingham i Dorset, skriver flere britiske medier, blant annet The Times.

DØD: Sir Richard Sutton døde i sitt hjem i Dorset i Storbritannia onsdag kveld. Politiet har satt i gang drapsetterforskning. Foto: Privat
DØD: Sir Richard Sutton døde i sitt hjem i Dorset i Storbritannia onsdag kveld. Politiet har satt i gang drapsetterforskning. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har satt i gang drapsetterforskning.

- Vi setter i gang en etterforskning for å avklare hva som har skjedd, og jeg ber alle som så eller hørte noe mistenksomt i området den kvelden om å kontakte oss, sier Simon Huxter, som leder etterforskningen.

Sutton ble erklært død på stedet onsdag kveld. En kvinne i 60-åra ble funnet på samme adresse, kritisk skadd, ifølge en pressemelding fra politiet.

Kvinnen ble fraktet til sykehus i Bristol. Flere britiske medier, blant annet BBC, skriver at kvinnen angivelig er Suttons kone, men dette er ikke bekreftet.

En mann i 30-åra fra Gillingham-området er pågrepet, mistenkt for drapet.

Han ble pågrepet da et kjøretøy koblet til hendelsen ble oppdaget på vei østover, og etterhvert stoppet i Hammersmith i London. Den mistenkte ble deretter fraktet til sykehus. Han hadde skader som beskrives som «ikke livstruende».

Sutton var som nevnt en av Storbritannias rikeste, ifølge The Times. På Sunday Times' rikingliste i 2017 sto han oppført med verdier på over 200 millioner pund. Ifølge BBC var Sutton og hans families formue verdt over 301 millioner pund i 2020.

Han eide blant annet flere hoteller i London, ifølge The Guardian.

- Vi er triste og knust over sir Richard Suttons plutselige dødsfall, sier hans selskap, Sir Richard Sutton Ltd, i en uttalelse, skriver avisa.

- Richard var en omsorgsfull, sjenerøs og varm familiemann, som genuint så på dem som jobbet for ham som en del av hans utvidede familie. Sir Richard var lidenskapelig viet til både selskapet og dets ansatte, og satte de høyeste standarder for kvalitet på hotell-, jordbruks- og eiendomsinteresser innad i gruppen, heter det videre.

- Alle i selskapet, alle som jobbet med ham, vil kjenne på tapet av Richard. Hans familie har mistet et utrolig individ. Våre tanker er med Sutton-familien i denne tragiske tiden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer