Skjenkekontroll

Brøt alkoholreklameloven: - Blir for dumt

Bareier Stian Robberstad klarer ikke å forstå at gamle vinflasker som er dekket av stearin kan tolkes som reklame for alkohol. - Folk kommer jo hit for å drikke vin.

FORBUD: Selv om de brukte vinflaskene er et godt eksempel på gjenbruk, bryter de den generelle alkoholloven, mener skjenkekontrollen. Foto: Privat
FORBUD: Selv om de brukte vinflaskene er et godt eksempel på gjenbruk, bryter de den generelle alkoholloven, mener skjenkekontrollen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. februar var skjenkekontrollen innom bar Matros i Stavanger. Ifølge eieren, Stian Robberstad, var det ikke første gang de hadde tatt turen innom baren, som åpnet for rundt ett år og fire måneder siden.

Det var femte eller sjette gang skjenkekontrollen hadde tatt turen innom; uten å påpeke noe negativt, ifølge eieren av baren. Robberstad beskriver den sene og kalde kvelden som rolig, og forteller at kontrollørene satt seg ned for å observere - slik de har pleid ved tidligere besøk.

«Da alt viste seg å være i orden ble det påpekt at vi hadde vinflasker på bordene med stearinlys i og at vi hadde et "vinskap" stående på gulvet ca. tre meter fra baren.»

Det skriver Robberstad i et Facebook-innlegg, der han forteller om hva som skjedde da kontrollørene besøkte baren hans.

Vil skape stemning

Ifølge bareieren sa kontrollørene først at alt så fint ut, før de spurte om han var klar over at det ikke var lov å bruke vinflasker som lysestaker.

- Det var jeg absolutt ikke klar over. Jeg har hatt det slik siden jeg åpnet baren og har aldri hørt noe før, forteller Robberstad til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.