Finnes mailet SMK:

Brøt løfte etter Dagbladet-avsløring

Varslet en overføring av aksjer til aksjefond - men han fortsatte å handle i stor skala.

EKTEMANN: Solberg omtalte Finnes' omfattende aksjehandel mens hun var statsminister som et alvorlig tillitsbrudd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
EKTEMANN: Solberg omtalte Finnes' omfattende aksjehandel mens hun var statsminister som et alvorlig tillitsbrudd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Fredag formiddag ble omfanget av Sindre Finnes' aksjehandel gjort kjent for alle. Han har mellom 2013 og 2021 handlet over 3600 ganger - mye mer enn han tidligere har forklart.

I et nytt dokumentet som kaster lys over Sindre Finnes’ aksjehandler da Erna Solberg var statsminister, framkommer det at han varslet hennes kontor om endringer.

Det kom i kjølvannet av en Dagbladet-sak i 2017.

Oversikten som ble offentliggjort fredag, viser imidlertid at han fortsatte å kjøpe og selge aksjer i stort omfang i resten av Solbergs periode som statsminister.

Børsen har forsøkt å få en kommentar fra Sindre Finnes til denne saken, foreløpig uten hell.

- Umulig å gi fornuftige svar

Den 8. september 2017 sendte han følgende e-post til ekspedisjonssjef Heidi Heggenes ved SMK, ifølge VG:

«Dagbladet spør og graver om mine aksjeinvesteringer (og roter med verdier og beregninger), og de stiller spørsmål som det er umulig for Erna og meg å gi noen fornuftige svar på».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.