Jakten på corona-støtten

Brøt loven: Kan ha fått 60 corona-mill.

182 selskapet ble stoppet av Arbeidstilsynet mens de fikk corona-støtte for ansatte. De kan ha fått opptil 60 millioner kroner i støtte.

AKSJONERTE: Økokrim aksjonerte i november mot bilverkstedet, som allerede i mai ble stanset av Arbeidstilsynet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AKSJONERTE: Økokrim aksjonerte i november mot bilverkstedet, som allerede i mai ble stanset av Arbeidstilsynet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

182 selskaper som til sammen fikk lønnskompensasjon for 1490 ansatte, fikk i 2020 «vedtak om stans» fra Arbeidstilsynet, viser en gjennomgang Dagbladet har gjort.

Det betyr at selskapene kan ha fått utbetalt lønnskompensasjon for opptil 62 millioner kroner, det samme året som de har brutt arbeidsmiljøloven.

«Vedtak om stans» er den strengeste reaksjonen Arbeidstilsynet kan gi til et selskap som bryter arbeidsmiljøloven.

Vedtak om stans, kan gis til firmaer som ikke evner eller vil følge loven, og der hvor det er «umiddelbar fare for arbeidstakernes liv og helse». Det kan gjelde alt fra manglende sikkerhet ved arbeid i høyden til at firmaet ikke evner å levere en arbeidskontrakt for den ansatte.

Noen selskaper klarer å rydde opp i forholdene i løpet av et par timer, for andre selskaper kan det bety kroken på døra permanent.

Jakten på corona-jukserne

Dagbladet har i høst skrevet en rekke artikler om den eksplosive veksten i coronajuks-saker.

Les aller artiklene her!

Dagbladet har blant annet avdekket hvordan et nettverk av bedriftseiere og seriekriminelle er mistenkt for omfattende juks med corona-støtte, og hvordan politiet mistenker at profesjonelle hvitvaskere har fått tak i corona-midler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer