Donald Trump:

Brøt påbud - må betale

USAs ekspresident må betale 5000 dollar, rundt 55 000 kroner, etter å ha nektet å slette et innlegg i sosiale medier.

I RETTEN: Trump møtte 4. oktober i retten under den tredje dagen av den sivile saken mot ham i New York. Foto: POOL / AFP
I RETTEN: Trump møtte 4. oktober i retten under den tredje dagen av den sivile saken mot ham i New York. Foto: POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere fredag truet dommer Arthur Engoron med å fengsle Donald Trump.

Bakgrunnen for trusselen er at Trump har brutt munnkurv-påbudet i den pågående sivile bedragerisaken mot ham.

Mer konkret har Trump nektet å fjerne et innlegg i sosiale medier, der han fordømmer dommerens advokatfullmektig, skriver NBC News.

I 21.30-tida norsk tid kom beskjeden om at Trump er bøtelagt 5000 dollar, rundt 55 000 norske kroner, for bruddet, skriver nyhetesbyrået Reuters.

«Usant og nedsettende», lød Engorons beskrivelse av det aktuelle innlegget.

- Jeg ba ham om umiddelbart å fjerne det, og han sa at han hadde gjort det. På tross av dette, fikk jeg høre i går kveld at innlegget aldri ble fjernet fra nettsiden. Det er et klart brudd på munnkurv-påbudet, sier dommeren til NBC News.

Engoron sa han gjorde det tydelig for Trump at det ville få «seriøse konsekvenser» dersom han ikke etterkom beskjeden.

Trumps advokater har foreløpig ikke kommentert uttalelsen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

TRUMP: USAs tidligere president Donald Trump raser mot bedragerisaken som pågår mot ham, 4. oktober 2023. Video: Reuters Vis mer

I slutten av september konkluderte den samme dommeren med at Trump gjentatte ganger løy om verdien på eiendelene sine overfor banker og forsikringsselskaper.

Ifølge dommeren overdrev Trump verdien av eiendelene sine med opp til 3,6 milliarder dollar (om lag 38,5 milliarder kroner).

Rettssaken er ventet å vare til desember og vil i hovedsak dreie seg om hvor mye Trump og hans medtiltalte familiemedlemmer og forretningsorganisasjonen må betale. New Yorks justisminister Letitia James krever 250 millioner dollar (snaut 2,7 milliarder kroner) i erstatning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer