Brudd: - Vi trenger hjelp

En snau time etter at det utsatte lønnsoppgjøre ble gjenopptatt ble det brudd.

BRUDD: Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum under oppstarten av årets lønnsoppgjør. En drøy time etterpå brøt partene forhandlingene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BRUDD: Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum under oppstarten av årets lønnsoppgjør. En drøy time etterpå brøt partene forhandlingene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når arbeidsgiversiden ikke er villig til å diskutere våre krav, har vi behov for riksmeklerens hjelp for å komme videre, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

Brudd i lønnsoppgjøret mellom Norsk Industri og Fellesforbundet ble meldt av partene i en felles pressemelding en drøy time etter at partene hadde satt seg ved forhandlingsbordet.

Til Riksmekleren

Bruddet innebærer at oppgjøret dermed går videre til Riksmekleren, der det i første omgang blir nye runder med frivillig mekling.

Fellesforbundets leder Jørn Eggum og administerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri skal møte Riksmekleren tirsdag klokka 10 for å avtale videre prosess, får Børsen opplyst.

Det var Fellesforbundet som begjærte forhandlingene avsluttet, heter det i den felles pressemeldingen.

Advarte mot ledighetsbølge

- Det er veldig lite å gå på, fortalte administrerende direktør Stein Lier-Hansen i NHO-foreningen Norsk Industri til Børsen i forbindelse med forhandlingsoppstart.

Ifølge ham handlet årets oppgjør om å unngå at flere blir permittert og oppsagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer