Se pressekonferansen her

Brudd i lønnsoppgjøret

- Partene står for langt fra hverandre, rett og slett.

UENIGE: Her forklarer LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHOs administrerende direktør Ole-Erik Almlid hvorfor de har bedt om hjelp for å komme videre i lønnsforhandlingene. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tungvekterne LO og NHO brukte litt over et døgn før de måtte be om hjelp for å komme videre i årets lønnsforhandlinger.

- Vi har forsøkt på best mulig måte å komme fram til et resultat. Dessverre må vi konstatere at vi står for lang fra hverandre. Dermed må vi gå til det skritt å be Riksmekleren om hjelp, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

- Vi visste i forkant at vi sto lang fra hverandre. Det har forhandlingene også vist. Nå er det naturlig for oss å be om hjelp fra Riksmekleren når vi møtes igjen over påske, sier NHOs administrerende direktør Ole-Erik Almlid.

Begge to bekrefter at det handler om penger:

- Vi krever et generelt tillegg for alle og et lavlønnstillegg for dem som tjener minst, noe vi anser som viktig for å utjevne forskjeller i samfunnet, sier Hessen Følsvik.

Almlid:

- Vi står midt i en krise som er svært alvorlig for mange. Det er blitt enda verre de siste dagene. Vi er der at vi nå ber Riksmekleren om hjelp.

Stor avstand

Årets tariffoppgjør er et såkalt mellomoppgjør. Det betyr at det bare forhandles om lønn.

I forkant var det svært stor avstand mellom partene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer