Flyteknikerstreiken:

Brudd i meklingen - lockout neste

Flyteknikerne ville ikke ha noe av forslaget til Riksmekleren. Da er det duket for å ta ut ytterligere 39 i streik.

FERDIG: Riksmeklerens forslag ble stemt ned av NFO. Carl Petter Martinsen er derfor ferdig i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FERDIG: Riksmeklerens forslag ble stemt ned av NFO. Carl Petter Martinsen er derfor ferdig i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mekler hos Riksmekleren, Carl Petter Martinsen, la fredag fram et forslag til løsning i flyteknikerstreiken. Dette er stemt ned, skriver NRK. Forhandlingene avsluttes derfor for dagen.

Det er brudd i forhandlingene mellom Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og NHO Luftfart. Det bekrefter Martinsen til Børsen.

- Det er korrekt. Det er brudd i meklingen i den forstand at forslaget mekler la fram for partene, ikke ble akseptert av arbeidstakersiden, sier han.

Mekleren forteller at det i hovedsak er forslaget om økonomi som NFO ikke var fornøyd med.

- Nå får partene ta dette videre, dette ligger utenfor mitt bord, sier han.

Direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, sier til Børsen at det som skal til for å unngå lockout nå er at NFO tar opp telefonen og ombestemmer seg.

- Nå går vi fra hverandre når vi egentlig skulle hatt løsningen på plass. Nå er det en dag i morgen, og vi håper flyteknikerne realitetsorienterer seg og tar innover seg at de må tilpasse seg spillereglene i norsk arbeidsliv, sier han.

Han forklarer at det ikke er noen andre instanser partene kan gå til for å løse konflikten. NFO tar ut ytterligere 39 flyteknikere i strek fra midnatt, natt til lørdag. NHO har varslet lockout fra søndag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.