Flyteknikerstreiken:

Brudd i meklingen - lockout neste

Flyteknikerne ville ikke ha noe av forslaget til Riksmekleren. Da er det duket for å ta ut ytterligere 39 i streik.

FERDIG: Riksmeklerens forslag ble stemt ned av NFO. Carl Petter Martinsen er derfor ferdig i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FERDIG: Riksmeklerens forslag ble stemt ned av NFO. Carl Petter Martinsen er derfor ferdig i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mekler hos Riksmekleren, Carl Petter Martinsen, la fredag fram et forslag til løsning i flyteknikerstreiken. Dette er stemt ned, skriver NRK. Forhandlingene avsluttes derfor for dagen.

Det er brudd i forhandlingene mellom Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og NHO Luftfart. Det bekrefter Martinsen til Børsen.

- Det er korrekt. Det er brudd i meklingen i den forstand at forslaget mekler la fram for partene, ikke ble akseptert av arbeidstakersiden, sier han.

Mekleren forteller at det i hovedsak er forslaget om økonomi som NFO ikke var fornøyd med.

- Nå får partene ta dette videre, dette ligger utenfor mitt bord, sier han.

Direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, sier til Børsen at det som skal til for å unngå lockout nå er at NFO tar opp telefonen og ombestemmer seg.

- Nå går vi fra hverandre når vi egentlig skulle hatt løsningen på plass. Nå er det en dag i morgen, og vi håper flyteknikerne realitetsorienterer seg og tar innover seg at de må tilpasse seg spillereglene i norsk arbeidsliv, sier han.

INGEN ENIGHET: Administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe. Foto: Javad M. Parsa / NTB
INGEN ENIGHET: Administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe. Foto: Javad M. Parsa / NTB Vis mer

Han forklarer at det ikke er noen andre instanser partene kan gå til for å løse konflikten. NFO tar ut ytterligere 39 flyteknikere i strek fra midnatt, natt til lørdag. NHO har varslet lockout fra søndag.

Han bekrefter at det i hovedsak er lønnskravet som sørget for brudd i forhandlingene, men kan ikke fortelle hva løsningen til Riksmekleren gikk ut på.

- Jeg vil vel si at prosessen har vært ganske spesiell. Jeg har holdt på med dette i noen år, og har ikke opplevd liknende tidligere. Jeg synes dette er veldig leit. Det går utover en uskyldig tredjepart, som får stor usikkerhet når det gjelder ferieplaner framover. Vi har forsøkt mange spor, men kommer ingen vei.

Det har ikke lykkes Børsen å få en kommentar fra NFO.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer