Halloween

Bruker 750 mill.: - Bør ringe noen bjeller

Nordmenn skal svi av 750 millioner kroner på Halloween i år, ifølge en fersk undersøkelse. Naturvernforbundet mener moroa har en mørk bakside.

KØ: 1 av 3 nordmenn mener Halloween-feiring er meningsløst. På samme tid anslås det at vi skal punge ut flere hundre millioner kroner på feiringa i år. Dette bildet er tatt i 2014, og viser folk som står i kø i Oslo sentrum for å kjøpe Halloween-effekter. Trenden har vokst de siste åra. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
KØ: 1 av 3 nordmenn mener Halloween-feiring er meningsløst. På samme tid anslås det at vi skal punge ut flere hundre millioner kroner på feiringa i år. Dette bildet er tatt i 2014, og viser folk som står i kø i Oslo sentrum for å kjøpe Halloween-effekter. Trenden har vokst de siste åra. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Søndag 31. oktober skal mange nordmenn, tradisjonen tro, kle seg ut og banke på dører med beskjeden «knask eller knep».

Den amerikanske Halloween-tradisjonen har for lengst fått fotfeste i Norge. Det kjennes på lommeboka til vanlige folk.

For ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov for Danske Bank, skal nordmenn svi av hele 750 millioner kroner på feiringa i år.

Dette er noen av undersøkelsens funn:

  • Nordmenn som skal markere Halloween, kommer til å bruke 270 kroner i snitt på kostymer.
  • 10 prosent planlegger å bruke mer på årets Halloween-markering fordi de ikke fikk gjort noe særlig ut av dette i fjor.
  • 1 av 3 nordmenn mener Halloween-markering er meningsløst.

- Enorme summer

- Det er enorme summer det er snakk om her, og det er tydelig at dette er noe som engasjerer mange, sier forbrukerøkonom i Danske Bank, Thea Olsen, til Børsen.

Hun legger til at betalingsviljen er stor i år, trolig på grunn av at Halloween-feiringa i fjor ble avlyst for de aller fleste.

Olsen tror Halloween-feiringa har kommet til et punkt der det er vanskelig for foreldre å styre unna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer