Flyteknikerstreiken:

Bruker «kampvåpen»: - Begynnelsen på slutten

NHOs lockout kan bety vi nærmer oss slutten av flyteknikerstreiken.

RAMMER MANGE: NHO-sjefen Ole Erik Almlid kaller flyteknikernes krav for ekstreme, og sier det rammer mange. Video: Maja Walberg Klev / Reporter: Ralf Lofstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristin Alsos, forskningsleder ved Fafo, sier NHOs lockout kan være begynnelsen på slutten av streiken blant flyteknikerne.

- Dette er en eskalering av konflikten. Mest sannsynlig blir det tvungen lønnsnemnd hvis ambulansefly blir satt på bakken, sier Alsos.

NHO varsler i en pressemelding tirsdag kveld lockout i konflikten med flyteknikerne i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO). Den trer i kraft fra søndag. Det betyr at flyteknikere som ikke allerede er i streik, ikke kan gå på jobb.

Ambulansefly på bakken

Babcock bekrefter at de vil stenge flyteknikere ute når NHO nå iverksetter lockout i flytekniker-streiken. Dette betyr at alle ambulanseflyene i løpet få dager vil stå på bakken uten tilsyn av flytekniker.

Arbeidsrettseksperten Alsos understreker at arbeidsgivere er i sin fulle rett til å bruke sitt kampvåpen, altså lockout, på samme måte som arbeidstakerne har rett til å bruke sitt streikevåpen.

- At NHO vil bruke lockout, er et tegn på at de føler de ikke kommer noen vei i samtalene med partene. Dette er en måte for NHO å få bevegelse i konflikten, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.