Flyteknikerstreiken:

Bruker «kampvåpen»: - Begynnelsen på slutten

NHOs lockout kan bety vi nærmer oss slutten av flyteknikerstreiken.

RAMMER MANGE: NHO-sjefen Ole Erik Almlid kaller flyteknikernes krav for ekstreme, og sier det rammer mange. Video: Maja Walberg Klev / Reporter: Ralf Lofstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristin Alsos, forskningsleder ved Fafo, sier NHOs lockout kan være begynnelsen på slutten av streiken blant flyteknikerne.

- Dette er en eskalering av konflikten. Mest sannsynlig blir det tvungen lønnsnemnd hvis ambulansefly blir satt på bakken, sier Alsos.

NHO varsler i en pressemelding tirsdag kveld lockout i konflikten med flyteknikerne i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO). Den trer i kraft fra søndag. Det betyr at flyteknikere som ikke allerede er i streik, ikke kan gå på jobb.

Ambulansefly på bakken

Babcock bekrefter at de vil stenge flyteknikere ute når NHO nå iverksetter lockout i flytekniker-streiken. Dette betyr at alle ambulanseflyene i løpet få dager vil stå på bakken uten tilsyn av flytekniker.

Arbeidsrettseksperten Alsos understreker at arbeidsgivere er i sin fulle rett til å bruke sitt kampvåpen, altså lockout, på samme måte som arbeidstakerne har rett til å bruke sitt streikevåpen.

- At NHO vil bruke lockout, er et tegn på at de føler de ikke kommer noen vei i samtalene med partene. Dette er en måte for NHO å få bevegelse i konflikten, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer