Bruksanvisning solgt for millioner

En bruksanvisning fra 1977 gikk for 7,1 millioner kroner på en auksjon i USA.

SVINDYR: Denne rakkeren gikk for en svimlende sum på en auksjon i Boston, USA. Ser du hvorfor? Foto: RR Auctions
SVINDYR: Denne rakkeren gikk for en svimlende sum på en auksjon i Boston, USA. Ser du hvorfor? Foto: RR Auctions Vis mer
Publisert

Mange klager over at bruksanvisninger er vanskelige å lese, men en auksjon ved RR Auctions i Boston USA sist torsdag viser at de ikke er vanskelige å selge.

I hvert fall ikke når de er håndsignert av Apple-grunnlegger Steve Jobs.

Vis-à-vis bruksanvisningens innholdsfortegnelse, har nemlig tech-guruen over alle tech-guruer skrevet følgende:

«Julian, din generasjon er den første som vokser opp med datamaskiner. Gå og forandre verden! steven jobs (sic.) 1980».

Signaturen jekket sluttsummen på bruksanvisningen opp til svimlende 787 484 dollar - eller 7,1 millioner kroner. Det melder CNN.

Heldig tenåring

Ifølge en uttalelse på auksjonsbyråets nettsider ble bruksanvisning signert under en promotur til Storbritannia. Hilsenen i margen er adressert til en Julian Brewer, sønn av en britisk forretningsmann som jobbet med distribusjon av Apple-produkter.

I uttalelsen forteller Julian at han som tenåring satt på gutterommet da faren ba ham komme ned i stua for å møte noen gjester.

- Til min store overraskelse var det Steve Jobs og Mikie Markkula. Jeg hadde bruksanvisningen med meg, og det var først seinere at jeg innså hvor sjelden Jobs signerte noe - for ikke å snakke om en slik hilsen, sier Brewer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer