Brukte 250 000 på USA-turen

Regningen ender på minst en kvart million kroner for turen til USA etter at Torbjørn Røe Isaksen (H) takket ja til Nicolai Tangens eliteseminar.

BETALTE SELV: Næringsdepartementet betalte kost og losji da Torbjørn Røe Isaksen (H) deltok på eliteseminaret til påtroppende oljefondsjef Nicolai Tangen. Totalt blir regninga for hele turen over en kvart million kroner. Foto: Thomas Brun, NTB scanpix
BETALTE SELV: Næringsdepartementet betalte kost og losji da Torbjørn Røe Isaksen (H) deltok på eliteseminaret til påtroppende oljefondsjef Nicolai Tangen. Totalt blir regninga for hele turen over en kvart million kroner. Foto: Thomas Brun, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kostet 230 000 kroner å fly daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fra Midtøsten til eliteseminaret i USA.

Det viser utregninger Børsen har gjort etter innsyn i Røe Isaksens reiseregninger.

Summen inkluderer også reisekostnadene for Hannah Atic (H), som var statssekretær for Røe Isaksen på det tidspunktet. Hun deltok også på seminaret som påtroppende oljefondsjef Nicolai Tangen arrangerte i USA.

I tillegg påløp hotell i Washington, utgiftene til Tangen-seminaret og togbilletter mellom New York og Philadelphia.

Samlet ender regninga på minst en kvart million kroner.

Businessklasse

I fjor høst var Røe Isaksen i Abu Dhabi med kronprinsparet. 13. november forlot han Midtøsten og fløy over til Washington, D.C. på businessklasse.

Billetten for den 15 timer lange flyturen kostet 42 611 kroner én vei.

I den amerikanske hovedstaden bodde han to netter på hotellet The Dupont Circle, til en samlet kostnad av 4979 kroner.

Under Tangen-seminaret i Philadelphia bodde Røe Isaksen og Atic på konferansehotellet Inn at Penn. Regninga for overnatting, mat og drikke i to dager for de to kommer på totalt 24 500 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer