Brukte privatsjåfør: Slapp skatt

Eva Kristin Hansen brukte privatsjåfør 714 ganger mens hun var en del av Stortingets presidentskap. Hun burde ha skattet for mange av turene, men presidentskapet vedtok det motsatte.

BRUKTE PRIVATSJÅFØR: Eva Kristin Hansen og Svein Harberg har begge mulighet til å bruke privatsjåfør. Mange av turene burde de har skattet for. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
BRUKTE PRIVATSJÅFØR: Eva Kristin Hansen og Svein Harberg har begge mulighet til å bruke privatsjåfør. Mange av turene burde de har skattet for. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har nylig dokumentert alle frynsegodene til norske stortingspolitikere.

En av disse er privatsjåfør, men det godet er forbeholdt presidentskapets medlemmer.

Hovedregelen på Stortinget er at politikere selv skal betale for å komme seg på jobb. Dette kalles arbeidsreiser. Hvis arbeidsgiver likevel dekker denne reisen, skal arbeidstager betale skatt av fordelen, skriver Aftenposten.

Vedtatt å slippe

Men presidentskapet har selv vedtatt en instruks som sier at de skal slippe å betale skatt når de bruker Stortingets privatsjåfører.

Advokatfirmaet Grette, som nå ettergår frynsegodene på Stortinget, reagerer på dette:

«Arbeidsreiser er i utgangspunktet ansett som privatreiser, og dekning av slike reiser av Stortinget vil i utgangspunktet være skattepliktig», heter det i rapporten fra advokatfirmaet Grette.

- Om Stortinget etter dette endrer oppfatning og mener det skal innberettes, forholder selvsagt Hansen seg helt uproblematisk til det, skriver Hansens advokat John Christian Elden i en SMS til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer