Widerøe sier opp flere hundre

- Brutal situasjon

Flere hundre må gå i det norske flyselskapet Widerøes datterselskap for bakketjenester.

KUTT: Flere hundre må gå i Widerøe. Foto: Ole Berg Rusten, NTB
KUTT: Flere hundre må gå i Widerøe. Foto: Ole Berg Rusten, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Widerøe Ground Handling sier opp mange hundre ansatte, ifølge fagforeningen Parat.

Leder for Parat-WGH, Svanhild Hogner, sier Widerøe Ground Handling (WGH) kutter 500 årsverk, noe som tilsvarer nær 800 arbeidsplasser.

Hun sier dette en brutal situasjon og det er vanskelig å forstå hvorfor ikke selskapet benytter permitteringer, framfor oppsigelser.

- Etter vår mening er det ikke riktig å si opp så mange ansatte, så lenge selskapet har anledning til å benytte permitteringer. Norske myndigheter sier det kommer en vaksine om kort tid, noe som vil føre til økt flyaktivitet. Vi kan ikke si opp folk nå, for så å måtte ansette mange av de samme på nytt til våren, sier Hogner i en pressemelding.

Widerøe har mandag ettermiddag ikke besvart Børsens henvendelser. Overfor E24 har administrerende direktør Marius Myrhe i Widerøe Ground Handling bestridt Parats regnestykke. Selskapet mener det er snakk om omtrent 550 ansatte og færre årsverk, som vil bli berørt av oppsigelser.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer