Brutale tall: - Åpenbart forferdelig

21,5 millioner mennesker mottar nå arbeidsledighetstrygd i USA. 1,9 millioner har søkt i løpet av den siste uka.

MILLIONER: 21,5 millioner mennesker mottar nå arbeidsledighetstrygd i USA. 1,9 millioner har søkt i løpet av den siste uka.Tallene er ikke hyggelige for hardt pressede Donald Trump, som selv har presset på for at delstatene skal gjenåpne samfunnet igjen. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix
MILLIONER: 21,5 millioner mennesker mottar nå arbeidsledighetstrygd i USA. 1,9 millioner har søkt i løpet av den siste uka.Tallene er ikke hyggelige for hardt pressede Donald Trump, som selv har presset på for at delstatene skal gjenåpne samfunnet igjen. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inkludert permitterte er det totalt 42 millioner som har søkt om arbeidsledighetstrygd siden midten av mars måned. Imidlertid har en del permitteringer blitt trukket tilbake, og det viser seg også at enkelte har søkt flere ganger på grunn av treig saksbehandling.

Det er imidlertid 249 000 færre som har søkt om arbeidsledighetstrygd den siste uka enn i uka før, som kan være et tegn på at den store veksten i antall arbeidsledige er i ferd med å falle av.

Det er også første gang tallet er under to millioner siden krisa for alvor slo til i USA den andre uka i mars i år.

- Selv nå som delstatene gjenåpnes, så er disse milliontallene en indikator på at de økonomiske lidelsene som følge av Covid-19-krisa fortsatt er store, sier Daniel Zhao, seniorøkonom for Glassdoor, til CNBC.

- Det er åpenbart et forferdelig tall for mai, men det er likevel ikke så katastrofalt som vi hadde ventet, sier Mark Zandi, sjeføkonom i Moody's Analytics, til NBC News.

Skyhøyt over

Selv om de ferske tallene er langt lavere enn skrekktallene USA har sett de siste månedene, er de stadig skyhøyt over den gamle rekorden som ble satt før coronakrisa lammet store deler av verdensøkonomien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer