Brutale tall for bilbransjen

Bilsalget i EU stupte med nær 40 prosent i første halvår.

KRAFTIG FALL: I løpet av første halvår har det europeiske bilsalget falt med nærmere 40 prosent. Illustrasjonsfoto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB Scanpix
KRAFTIG FALL: I løpet av første halvår har det europeiske bilsalget falt med nærmere 40 prosent. Illustrasjonsfoto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronakrisen har rammet store deler av næringslivet hardt og bredt. Bilbransjen representerer likevel en del av næringslivet som har fått et ekstra brutalt slag i mellomgulvet av den globale krisen.

Som Børsen tidligere har skrevet har bilsalget stupt verden over de siste månedene. Nå viser ferske tall hvor brutal smellen har vært for den europeiske bilbransjen.

I juni ble det registrert 949 722 solgte biler i EU. Det tilsvarer et dramatisk fall på 22,3 prosent sammenliknet med samme måned i fjor, viser tall fra bransjeorganisasjonen European Automobile Manufacturers Association (ACEA).

For årets seks første måneder er tallene langt verre, og viser at salget har stupt med hele 38,1 prosent.

I løpet av årets første seks måneder ble det registrert i underkant av én million solgte biler i EU - et fall på hele 38,1 prosent sammenliknet med fjoråret. ACEA viser til at bilbransjen nå har opplevd fire måneder på rad med salgsfall man ikke har sett tidligere i Europas bilhistorie.

Salgstallene har vært spesielt stygge i landene som tidlig ble hardest rammet av coronaviruset, Spania og Italia. Der har tilbakegangen i nybilsalg det første halvåret vært på henholdsvis 50,9 prosent og 46,1 prosent. Også store markeder som Frankrike og Tyskland er hardt rammet, med en nedgang på 38,6 prosent og 34,5 prosent i perioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer