Brutalt ærlig om krisen

Måtte ta drastisk grep for å redde familiebedriften.

HARDT SLAG: TV-profil og driftssjef for Montebello Camping legger ikke skjul på at familiebedriften har blødd penger de siste månedene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HARDT SLAG: TV-profil og driftssjef for Montebello Camping legger ikke skjul på at familiebedriften har blødd penger de siste månedene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

MAGNOR (Børsen): - Det skjedde oftere i starten - at folk stoppet meg og skulle ta bilder. Nå skjer det som regel når jeg står i kiosken her. Det er bare positivt, spesielt etter noen veldig strevende måneder, sier Lars Christian Amundsen (37) til Børsen.

De fleste kjenner ham fra tv-ruta - der 37-åringen loser hele Norge gjennom campinglivet ved svenskegrensa. Montebello Camping har, mye takket være dokusåpa på TVNorge, blitt en turistmagnet de seineste åra. Det gir også klirrende mynt i kassa.

- Vi har mange stamgjester, men også et stort antall nye besøkende. Mange har kjørt helt fra Tromsø for å oppleve Montebello. Det synes vi er veldig hyggelig.

Selv har Amundsen nærmest vokst opp på campinginstitusjonen - omgitt av bobiler, campingvogner, kulegrill og joviale turister.

For fem år siden overtok han driften etter sin far, og med tv-kameraene på slep har besøkstallene økt jevnt og trutt. Plassen er utvidet. Resultatene har vært solide.

Skrekkfall

Så kom coronapandemien, og rokket ved grunnmuren til en familiebedrift som har overlevd tre generasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer