Hotellovernattinger mer enn halvert:

Brutalt fall for hotellene

- Tilbake til det fallet vi så helt i starten av pandemien.

Oslo 20201124. 
En mann nyter utsikten fra utsiktspunktet ved Ekebergrestauranten i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo 20201124. En mann nyter utsikten fra utsiktspunktet ved Ekebergrestauranten i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Tallet på betalte overnattinger falt med 56,5 prosent i november sammenlignet med samme måned året før, ifølge SSB. Nye koronarestriksjoner førte til fallet.

- Nedgangen vi ser i november, er tilbake til det fallet vi så helt i starten av pandemien, sier rådgiver Kristin Aasestad i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hotellene fikk det største fallet med en nedgang på 60 prosent, viser SSBs overnattingsstatistikk.

Derimot økte norske overnattinger på hyttegrender og vandrerhjem med 16 prosent.

I alt ble det registrert 860 000 overnattinger på kommersielle overnattingssteder i november, rundt 1,1 millioner færre enn året før.

Koronatiltakene ble strammet inn i november, blant annet når det gjelder sosial distansering og hvor store grupper som kunne samles. Samtidig ble det innført karantenehotell ved innreise til Norge.

Det er særlig overnattinger fra utenlandske reisende som har falt. I Nord-Norge falt utenlandske hotellovernattinger med hele 86 prosent, mens Norge som helhet fikk en nedgang på 70 prosent, ifølge nettstedet Reiseliv i nord.

Fallet når det gjelder norske hotellovernattinger er derimot mindre i Nord-Norge enn i landet for øvrig, med en nedgang på 47 prosent mot landsgjennomsnittet på 60 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer