Brutalt fall for Norwegian

Hovedindeksen på Oslo Børs fikk en opptur tirsdag. Men Norwegians krisepakken sendte flygigantens aksjer rett ned.

SKREKKFALL: Norwegian-aksjen faller kraftig på Oslo Børs. Foto: Hans A. Vedlog
SKREKKFALL: Norwegian-aksjen faller kraftig på Oslo Børs. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den forsiktige oppturen fortsetter på Oslo Børs. Hovedindeksen endte opp 2,86 prosent på den første handelsdagen etter påskeferien. Men for det kriserammede flyselskapet Norwegian var det bekmørkt.

Norwegian-aksjen raste med brutale 44,38 prosent. På det laveste var aksjen ned med 60 prosent, rundt 20 minutter etter børsåpning.

Fallet kommer etter nyheten sent onsdag før påskeferien om å gjøre om gjeld til aksjer og egenkapital. Siden har Oslo Børs vært stengt, fram til i dag.

- At aksjene er kraftig ned, er dessverre som forventet. Det er dramatisk og veldig synd for eksisterende aksjonærer. Hvis løsningen Norwegian har foreslått er den som blir stemt gjennom på generalforsamlingen, så skal nok dessverre kursen enda lenger ned, sa Nordnets investeringsøkonom Mads Johannesen til Børsen tidligere i dag.

Med dagens dramatiske nedtur inkludert, er aksjen nå ned hele 87,8 prosent siden årsskiftet.

- Hvor lavt kan kursen falle?

- Alt kommer an på hvor mye gjeld som konverteres. For å si det veldig bredt, så er det potensial for et større fall enn vi har sett i dag. Men det er for tidlig å si noe om det, da ikke noe er vedtatt ennå, sier han og viser til den kommende generalforsamlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer