- Brutalt. Ingen så det komme

Norges største reisebyrå gjør seg klare for «total shutdown». Nå trygler de om at regjeringens tiltak får umiddelbar virkning - og får støtte av Ap-leder Jonas Gahr Støre.

PÅ STUPET: Adm. dir. Per Arne Villadsen står i Berg Hansen reisebyrås tomme lokaler i Oslo sentrum. De fleste medarbeiderne jobber hjemmefra i dag, men allerede fra mandag blir det massive permitteringer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ STUPET: Adm. dir. Per Arne Villadsen står i Berg Hansen reisebyrås tomme lokaler i Oslo sentrum. De fleste medarbeiderne jobber hjemmefra i dag, men allerede fra mandag blir det massive permitteringer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det er tomt i de flotte lokalene i Kvadraturen i Oslo sentrum. De fleste ansatte har hjemmekontor og det er lang avstand mellom de få medarbeiderne som fortsatt er fysisk til stede.

Men selv om det fortsatt er mange på jobb i Berg Hansen, kommer det ingen penger inn. Arbeidet består nå i å bistå kundene med å komme hjem til Norge og håndtere avbestillinger.

- Vi går til svært omfattende permitteringer allerede på mandag. Inntektene stuper mot null og det kommer en ny runde med permitteringer veldig kort tid etterpå. Dette er brutalt, ingen kunne se dette komme, sier administrerende direktør Per Arne Villadsen i Berg Hansen.

- Utsett alle skatter og avgifter

Børsen er invitert inn i Berg Hansens «war room» der toppledelsen jobber med å redde selskapet, men mens resten setter seg ned rundt bordet har ikke Villadsen roen - han blir stående.

- Når inntektene går mot null må vi skru til alle skruer. Vi har gode ordninger i Norge, men vi trenger en rekke tiltak fra regjeringen som hjelper oss allerede fra mandag, sier toppsjefen.

Fredag legger regjeringen Solberg fram en proposisjon for Stortinget med tiltak som skal hindre at solide bedrifter - som aldri var i fare for å gå konkurs - skal gå over ende. Det er allerede varslet at det vil bli lettelser i permitteringsreglene for bedriftene, men det er langt fra nok, ifølge Berg Hansen-sjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer