Donald Trump:

Brutalt nederlag: - Raknet

I over tre år har Donald Trump kjempet med nebb og klør for at skattepapirene hans ikke skal offentliggjøres. Nå er nederlaget et faktum.

MÅTTE GI TAPT: Etter en over tre år lang kamp måtte Donald Trump strekke våpen da demokratene omsider lyktes med å få offentliggjort skattemeldingene hans. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB
MÅTTE GI TAPT: Etter en over tre år lang kamp måtte Donald Trump strekke våpen da demokratene omsider lyktes med å få offentliggjort skattemeldingene hans. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB Vis mer
Publisert

- Det han ikke ønsker seg er at en hel gjeng tenketanker, som er skattespesialister, skal gå gjennom skattemeldingene hans og plukke dem fra hverandre, sånn at han ender opp med en revisjon og får skattbare konsekvenser, straff og så videre.

Slik ordla Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen seg under en høring i Senatet i 2019. Da hadde mannen som en gang ble omtalt som Trumps virtuelle hvelv havnet i kjempetrøbbel, og gått fra å være en av Trumps mest betrodde, til å havne i unåde.

Offentliggjorde skattemelding

Tidligere president Donald Trump har kjempet med nebb og klør i godt over tre år for å holde informasjon om skatten sin unna offentligheten. Demokratene har nemlig forsøkt å få tak i skattepapirene siden de fikk flertall i Representantenes hus i 2018.

For demokratene hastet det også å få offentliggjort tallene nå, siden de mister flertallet ved nyttår, og republikanerne har vært innbitte motstandere av offentliggjøringen.

De mener det setter en dårlig presedens at Kongressen kan offentliggjøre en borgers skattemelding.

Saken har versert i rettssystemet siden 2018, og demokratene kom seg over det siste hinderet nylig da Høyesterett avgjorde at kontrollkomiteen i Representantenes hus kan få Trumps skattedokumenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer