Dyreparken:

«Brutalt» strømsjokk

Skyhøye strømpriser har ført til at Kristiansand Dyrepark nå må iverksette tiltak for å holde kostnadene nede.

VOLDSOMME KOSTNADER: Mørket senker seg over sjørøverlandsbyen Abra havn i Kristiansand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VOLDSOMME KOSTNADER: Mørket senker seg over sjørøverlandsbyen Abra havn i Kristiansand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Prognosen vår ligger på at vi kommer til å bruke 23-25 millioner ekstra i strømkostnader i 2022, sier administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot, til Børsen.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Ett av sparetiltakene som nå er iverksatt, er installering av et sentralt driftsovervåkningsanlegg i hotellet som gjør at forbruket reduseres. Aamot understreker at Dyreparken skal komme seg trygt gjennom krisa, men beskriver situasjonen som brutal.

Sjefen erkjenner at han er bekymret for hvilke konsekvenser dette vil ha for turistattraksjonen på lang sikt.

- Det er helt enormt. Det er ikke sånn at vi sitter på et reservefond som vi kan bruke til dette, det går rett av bunnlinja vår. Det som er kritisk i vår verden er at når vi reduserer driftsoverskuddet vårt, så hindrer det utviklinga vår framover, sier han, og legger til:

- Jeg har veldig sympati for de som ikke klarer seg gjennom denne krisen. Der er heldigvis ikke vi.

- Galskap

En lang rekke virksomheter og bedrifter har den seineste tida slått alarm som følge av de høye energiprisene. Søndag omtalte Agderposten at Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad er på bristepunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer