Uværet «Hans»:

- Brutalt

Arne Brimi er engstelig for lokalbefolkningen mens uværet «Hans» herjer i Lom og Vågå.

BEKYMRET: Arne Brimi holder trygt til oppe i fjellene i Brimiland. Samtidig merker han at stemningen er nervøs i bygdene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKYMRET: Arne Brimi holder trygt til oppe i fjellene i Brimiland. Samtidig merker han at stemningen er nervøs i bygdene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

De siste dagene har ekstremværet «Hans» herjet flere steder i landet. Store nedbørsmengder har skapt farlige situasjoner med jordras og flom, der blant annet beboere i områder i Viken og Innlandet har måttet bli evakuert i løpet av det siste døgnet.

Øverst i Gudbrandsdalen kjenner folket Hans' herjinger på kroppen.

- Anspent

Arne Brimi, som eier flere restauranter og hoteller i området, merker at folk er bekymret over uværet.

- Det er en veldig anspent stemning i hele regionen. Det var mange som var nervøse før uværet slo inn, og folk er bekymret, sier han, og legger til:

- Vi merker virkelig at naturen lever sitt eget liv. Det er brutalt det som skjer.

Regnværet har ført til et ekstremt trykk i elva Bøvre, som renner ut i Otta i Lom.

Avbestillinger

Langsmed elva ligger Brimibue. Det lille hotellet ligger helt nede ved vannet, men har så langt gått klar av de frådende vannmassene.

Likevel merker de godt effektene av uværet.

- Det har vært mye avbestillinger. Samtidig er det mange som trenger overnatting, fordi de ikke kommer seg fram på veien, sier han og legger til:

- Vi gjør vårt beste for å hjelpe alle de som sliter på grunn av været.

Arne Brimi holder trygt til litt lenger oppe i fjellene i Vågå, hvor han driver restauranten Vianvang. Selv om restauranten ikke er direkte rammet, merkes konsekvensene av Hans' herjinger.

- Vi som driver i fjellet er nødt til å holde stengt, siden folk ikke kommer seg ut hit på grunn av de stengte veiene, sier Brimi.

Likevel har han troa på at folk vil komme seg helskinna gjennom uværet, og at flere vil sette kursen mot Jotunheimen.

- Vi har troa på at det blir en fantastisk høst med masse folk på hotellene og restaurantene våre, avslutter Brimi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer