Brygger opp til katastrofe

Italias økonomi blør hundrevis av milliarder på grunn av totalsvikt i turistnæringen. Nå har det gått fra vondt til mye verre.

STILLE: Vanligvis travle Venezia opplever totalsvikt i turismen. Det gjør også resten av Italia. Foto: Tiziana Fabi / AFP / NTB Scanpix
STILLE: Vanligvis travle Venezia opplever totalsvikt i turismen. Det gjør også resten av Italia. Foto: Tiziana Fabi / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Strendene er allerede tomme. Det har de for så vidt vært i hele år, sammenlignet med normalen.

Sommeren ga riktig nok et kortvarig snev av håp for Italia. Nedstengningen av landet og restriksjonene ble lettet på. Frykten for økonomisk kollaps i reiselivet begynte å slippe taket.

Noen måneder nærmest blottet for inntekter fra et av landets viktigste næringer, det skulle de da klare. September markerer normalt sett den siste toppmåneden for turismen i Italia. Nå er både temperaturen og det økonomiske klimaet i ferd med å kjølne.

Milliardene som forduftet

Ifølge CNN ruster man seg nå for en økonomisk katastrofe blant italienerne. Myndighetene har i likhet med i andre land organisert støtteordninger for de med sviktende inntekter.

Det er imidlertid vanskelig å sette et stort nok plaster på såret hos milliardmølla som den italienske turismen representerer. De med sviktende inntekter er samtidig klare i sin tale: Turister er det eneste som kan redde dem - ikke økonomiske støtteordninger.

- Det estimerte tapet i inntekter fra utenlandske turister i Italia i 2020, er på 24,6 milliarder euro. I tillegg har du tapet fra de lokale turistene som har gått ned 43,6 milliarder euro, sier president i det italienske turiststyret,(ENIT), Giorgio Palmucci, til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer