Bryter tausheten: - Vi er sjokkerte

For første gang uttaler Carlsbergs toppsjef seg om Putins bryggerikupp i Russland.

KRANGLER MED PUTIN: Det danske selskapet Carlsbergs datterselskap i Russland, Baltika Breweries, er nå i russiske hender. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock
KRANGLER MED PUTIN: Det danske selskapet Carlsbergs datterselskap i Russland, Baltika Breweries, er nå i russiske hender. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

I midten av juli ble det kjent at Carlsberg hadde mistet kontroll over sitt eget bryggeri i Russland.

Det ble da meldt at bryggeriet hadde blitt kuppet, etter en ordre fra selveste president Vladimir Putin. I starten av august gikk den russiske presidenten ut og avviste kuppingen, og sa at Russland «ikke hadde tatt noe fra noen».

Likevel er det presidentens nære venn Taimuraz Bolloev som nå styrer Baltika Breweries, Carlsbergs datterselskap i Russland.

Men selv om saken har fått mye oppmerksomhet, har Carlsbergs toppsjef, Cees 't Hart, foreløpig forholdt seg taus til saken. Inntil nå.

- Sjokkerte

I selskapets regnskap for første halvdel av 2023, uttaler han seg for første gang om situasjonen, skriver den danske kringkasteren Danmarks Radio.

- Vi var glade for å kunne offentliggjøre salget av vår russiske virksomhet i juni. Men like etter ble vi sjokkerte over at et president-dekret hadde midlertidig overdratt styringen av virksomheten vår til en statlig russisk myndighet, uttaler han der, ifølge DR.

Carlsberg offenliggjorde nemlig selv i juni at de hadde signert en avtale om å selge seg ut av Russland. Det kom etter at selskapet hadde blitt møtt med massivt press om å trekke seg ut av landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.