Petter Stordalen

Budsjettsprekk: - Happy med det

- Overgår alt jeg har gjort i mitt liv, sier hotellmilliardær Petter Stordalen.

TABBE: Petter Stordalen blir gjort oppmerksom på en liten detalj ved det nye hotellet hans på Hasle i Oslo som gjør at han bryter ut i latter. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Julie Tran / Signe Stenersen. Vis mer
Publisert

- Det desidert tøffeste og mest brutale er at pandemien har utfordret alt jeg har trodd på de siste 25 åra, sa Stordalen til Børsen da han feiret åpning av et nytt hotell på Hasle tidligere i år.

Nå retter hotellkongen blikket mot et annet hotellprosjekt - på andre sida av hovedstaden - nemlig prestisjehotellet som neste høst skal avdukes i de gamle lokalene til Oslo Lysverker på Solli plass.

Det var sist gang høyt i nyhetsbildet da byggeplassen ble rammet av et større coronautbrudd i februar i år.

Overgår alt

Overfor DN sier Stordalen at hotellet i Sommerrogata 1 blir unikt i norsk og nordisk sammenheng, med sju barer, restauranter - inkludert en i toppetasjen med plass til 500 gjester, kino, scene og bibliotek.

Totalt er bygget på formidable 34 000 kvadratmeter.

- Dette overgår alt jeg har gjort i mitt liv, sier Stordalen til avisa, mens han legger ut om kvalitet i de minste detaljer, en modernisert tolking av 1930-tallets art deco-stil og larvikittmarmor.

Prestisjeprosjektet utføres av Aspelin Ramm og Strawberry Brothers, som Stordalen eier halvparten av og Varner-familien de øvrige 50 prosentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer