Bunnen nådd

Nordmenn har fortsatt en historisk lav tro på økonomien framover. Men samtidig er det glimt av håp i Finans Norges ferskeste forventningsbarometer.

LYSGLIMT: Optimismen er på et bunn-nivå, men nå er det tegn til at nordmenn i alle fall ikke tror det blir enda verre, ifølge Finans Norge. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LYSGLIMT: Optimismen er på et bunn-nivå, men nå er det tegn til at nordmenn i alle fall ikke tror det blir enda verre, ifølge Finans Norge. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har fortsatt en historisk lav tro på økonomien framover. Men samtidig er det glimt av håp i Finans Norges ferskeste forventningsbarometer.

De underliggende indikatorene viser at det er færre som nå er pessimistiske med tanke på både landets og egen økonomi framover enn ved forrige måling, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Finans Norge er del av NHO og representerer finansnæringen i Norge. Hvert kvartal lager de sammen med Kantar et forventningsbarometer som måler norske husholdningers forventninger til sin egen og landets økonomi.

Bunnen nådd

Ved forrige måling viste tallene at det aldri tidligere var målt lavere økonomisk framtidstro i Forventningsbarometerets historie, som går tilbake til 1992.

- Det at hovedindikatoren flater ut og vi ser små bevegelser opp i enkelte delindikatorer, tolker vi dit hen at folk har tatt inn over seg alle dårlige nyheter knyttet til egen og landets økonomi, sier Kreutzer, før han legger til:

- Inflasjon, høye energipriser og økte rentekostnader har gjort økonomien strammere for mange, men man tror i alle fall ikke at det blir verre, sier Kreutzer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer