Aksjeskandalen:

- Burde konfrontert ham tidligere

Høyre publiserte tirsdag kveld en tidslinje for Erna Solbergs og Høyres befatning med Sindre Finnes' aksjehandel.

I åra 2013 til 2021, da Erna Solberg var statsminister, gjennomførte Sindre Finnes 3600 aksjetransak... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med at tidslinjen ble publisert, kommer også Erna Solberg med noen nye kommentarer til saken.

Hun har ikke kommentert saken siden pressekonferansen fredag, hvor hun blant annet sa at ektemannens aksjehandel har gjort at hun har vært inhabil i flere saker hun behandlet i løpet av sin tid som statsminister.

- Formålet med denne tidslinjen er å gi en ærlig og usminket versjon av hva partiet og jeg foretok oss, fra den første henvendelsen fra E24 om denne saken kom 30. august og fram til pressekonferansen fredag 15. september da oversikten over Sindres aksjehandel ble lagt fram, sier Solberg.

- Når vi nå vet det vi vet, om omfanget av aksjehandelen og at Sindre ikke har vært ærlig, ser jeg at jeg burde konfrontert ham tidligere, legger hun til.

- Dessverre ikke sant

Solberg sier videre at det hele tida var hennes oppfatning at Finnes forstå at han ikke kunne handle aksjer som før, etter at hun ble statsminister.

- Alle kan vi selvfølgelig bli blendet av den tilliten vi naturlig har til mennesker vi er glade i, men min klare oppfatning var hele tida at Sindre forsto utmerket godt at han ikke kunne handle aksjer som før, og hvorfor han ikke kunne gjøre det. Han har også selv gjentatt akkurat det mange ganger. Dessverre var det ikke sant, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.