Burger King: - Bestill fra McDonald's

Hamburgerkjeden vekker oppsikt.

OPPFORDRING: Burger King oppfordrer folk til å handle på McDonald's og andre hurtigmatkjeder. Foto: Splash News / NTB
OPPFORDRING: Burger King oppfordrer folk til å handle på McDonald's og andre hurtigmatkjeder. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Bestill fra McDonald's».

Slik lyder en reklamekampanje Burger King i Storbritannia har kjørt ut på Twitter. Reklamekampanjen kommer opprinnelig fra Burger King i Frankrike, men nå er den også kjørt ut til britene.

Trenger støtte

Bakgrunnen for det oppsiktsvekkende reklamebudskapet er at Storbritannia nå går mot en ny runde med nedstengninger. Det fører til restriksjoner på restauranter: Ikke noe alkoholsalg, og ingen sitteplasser.

Under den forrige nedstengningen måtte alle Burger Kings og McDonald's' restauranter lukke dørene. Det er det Burger King har i bakhodet når det oppfordrer til å handle andre steder, enten det er McDonald's, KFC, Subway eller andre hurtigmatkjeder.

«Vi trodde aldri vi ville be dere om å gjøre dette, men restaurantene som ansetter tusenvis trenger deres støtte», skriver Burger King, som for ordens skyld ikke vil at folk skal la være å handle på deres restauranter.

«Å kjøpe en Whopper er alltid best, men å bestille en Big Mac er heller ikke så dumt», skriver hamburgerkjeden.

Kriserammet

Nå spekuleres det i om det er et oppriktig ønske fra Burger King, eller om det er en genistrek av markedsavdelingen. Litt positiv opppmerksomhet kan de uansett trenge, for nedstengningen rammer kjeden hardt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer