Jan Christian Vestre:

Burger-tvist avsluttet

Næringsministerens firma og Burger King har inngått forlik.

BURGERBRÅK: Næringsminister Jan Christian Vestres selskap var i klinsj med Burger King. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
BURGERBRÅK: Næringsminister Jan Christian Vestres selskap var i klinsj med Burger King. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Burger King møtte denne uka firmaet Vestre i retten. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) eier hoveddelen av Vestre AS, uten å ha noen aktive roller nå. Familiefirmaet hans tok fastfood-kjeden til retten, etter at det angivelig dukket opp billigkopier av designmøbler.

Saken har nå endt i forlik, bekrefter Vestres advokat Rune Nordengen til Børsen onsdag. Den var berammet i Oslo tingrett 20. til 22. mars.

- Partene ble enige om at de omstridte produktene var anskaffet ved en feil, uten at King Food (Burger King) erkjenner skyld. De omstridte produktene på Burger Kings lokasjoner erstattes av originale Vestre-produkter, sier partene i en felles uttalelse.

Advokat for King Food og BK Scandnavia AS, Harald Strømstad, bekrefter forliket.

Møbelselskapet leverte utemøbler til Burger King-restauranten på Bamble, og ble bedt om å gi et tilbud på møbler på en restaurant på Hvam.

Seinere fant Vestre ut at Burger King hadde fått laget nær identiske kopier ved en fabrikk i Polen, via en underleverandør, opplyste Vestre AS til Børsen i januar.

Burger King mente de ikke hadde krenket Vestres designrettigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer