Burgerkrise: - Alle har fått seg en karamell

Hamburgerkjeden Burger King rapporterte om et fall i omsetningen på 33 prosent i mars. Kjeden ber om krisestøtte og forhandler om nedsatt husleie.

DRAMATISK FALL: Nedgangen i Burger King-salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270 000 færre Whopper-menyer. Nå er selskapet i forhandlinger med mange gårdeiere om reduksjon i husleien. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
DRAMATISK FALL: Nedgangen i Burger King-salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270 000 færre Whopper-menyer. Nå er selskapet i forhandlinger med mange gårdeiere om reduksjon i husleien. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Coronaviruset satte en effektiv brems på omsetningen i mange av Burger Kings restauranter i kjøpesentre.

Kjeden som er eid av Umoe Restaurants er hardt rammet av virusutbruddet og er blant dem som har søkt om mest i støtte fra regjeringens krisepakke, 3,7 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Nedgangen i salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270 000 færre Whopper-menyer, skriver avisa.

Foruten krisestøtte er eierne i dialog med gårdeiere om nedsatt husleie for å komme seg gjennom krisa, selv om mange restauranter nå er i ferd med å åpne opp igjen.

- I den sammenhengen kommer vi ikke unna at gårdeiernes bidrag er vesentlig. Denne diskusjonen er derfor på langt nær over, sier konsernsjef Espen Hoff i Umoe Restaurants.

I mars sendte Umoe Restaurants ut permitteringsvarsel til samtlige av sine 4300 ansatte og for 1500 av dem ble også permitteringen gjennomført.

Konsernet har 440 restauranter og kafeer i Norden og eier eller har rettighetene til Peppes Pizza, Starbucks, Burger King, TGI Friday’s, Blender og Leon.

DN skriver at konsernets vekststrategi er satt på vent, og at det i år «bare» blir tre-fire nyåpninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer