Butikkboom for lavpriskjedene

I fjor falt dagligvareprisene med 0,4 prosent. Likevel vil lavpriskjedene Rema, Coop, Extra og Kiwi åpne minst 50 nye butikker i løpet av 2020.

BUTIKKBOOM: Kiwi er blant kjedene som åpner en rekke nye butikker i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BUTIKKBOOM: Kiwi er blant kjedene som åpner en rekke nye butikker i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Markedet er så å si flatt. Bakgrunnen for stagnasjonen er sammensatt. Folk er blitt mer bevisst på eget forbruk og kaster mindre mat. Samtidig møter dagligvarebutikkene økt konkurranse gjennom bransjeglidning og grensehandel, i tillegg til at folk handler mer mat i farta, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy til Dagens Næringsliv.

Tall avisen har samlet inn, viser at Rema forventer å åpne 20 butikker i 2020. Det gjør også Kiwi. Coop Extra planlegger på sin side å passere 500 butikker i år, noe som tilsvarer minst 22 nye butikker.

Noen av disse er omprofileringer fra søsterkjeden Prix, men minst et tosifret antall skal være rene nyetableringer.

De siste årene har det blitt etablert mange nye lavprisbutikker, mens omsetningsveksten har vært lav.

– Jeg er ikke bekymret, men det er viktig å få opp igjen veksten. Det finnes ulike måter å gjøre det på, ved å selge bedre eller andre produkter. Vi har spisset oss mot bransjeglidning ved å sette ned prisene på for eksempel hygiene- og vaskeprodukter, sier Bjørkøy.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer