New Yorks borgermester:

- Byens siste sjanse

Fra og med fredag innføres nye coronarestriksjoner i New York for å bekjempe den stadig økende smitten i byen.

OPPMUNTRET FOLKET: Dr. Anthony Fauci ble hedret i sin hjemby New York og forsøkte samtidig å oppmuntre innbyggerne. Video: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

New York stenger både barer, treningsstudio og resturanter klokken 22, og det innføres en grense på inntil ti personer på private sammenkomster, skriver BBC.

Borgermester i New York Bill de Blasio betegner coronarestriksjonene som byens «siste sjanse» til å få bukt med virusets andre bølge.

- Dette er vår siste sjanse til å stoppe den andre bølgen. Vi kan klare det, men vi må handle nå, sier Bill de Blasio i en Twitter-melding.

Byen ble hardt rammet av coronavirus tidligere i år, med nesten 18 000 dødsfall i mars, april og mai.

Etter flere måneder med stabile tall, er smitten igjen på vei oppover i New York. Den siste uken har det blitt rapportert om et gjennomsnitt på 1 142 smittetilfeller per dag.

Mistet jobben

Arbeidsledigheten i New York City var på 14,1 prosent i september, ifølge statistikk fra arbeidsdepartementet i staten New York. For staten som helhet var den samlede ledigheten noe lavere, 9,7 prosent.

Arbeidsledigheten utgjør 884 650 personer i New York. 513 067 personer har mistet jobben så langt i år.

I andre kvartal i 2020 falt New Yorks bruttonasjonalprodukt 36,3 prosent. Det var fem prosent verre enn gjennomsnittet i landet forøvrig.

New Yorks bruttonasjonalprodukt var i 2019 16 000 milliarder norske kroner, så et fall på godt over 30 prosent tilsvarer astronomiske summer.

New Yorks økonomi er for eksempel større enn både Canada, Russland og Spania, og i overkant av fire ganger så stor som den norske.

USA: I et laboratorium i Florida har to professorer undersøkt hvor langt dråpene fra hoste kan spre seg. Video: CNN Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

100 000 på ett døgn

På nasjonalt plan i USA har det blitt registrert over 140 000 nye smittede det siste døgnet. Det er niende dagen på rad at landet har over 100 000 nye tilfeller på ett døgn.

I takt med smittespredningen øker også antallet sykehusinnleggelser. Onsdag var 65 368 amerikanere innlagte på sykehus. Det er dobbelt så mange som for en måned siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer