New Yorks borgermester:

- Byens siste sjanse

Fra og med fredag innføres nye coronarestriksjoner i New York for å bekjempe den stadig økende smitten i byen.

OPPMUNTRET FOLKET: Dr. Anthony Fauci ble hedret i sin hjemby New York og forsøkte samtidig å oppmuntre innbyggerne. Video: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

New York stenger både barer, treningsstudio og resturanter klokken 22, og det innføres en grense på inntil ti personer på private sammenkomster, skriver BBC.

Borgermester i New York Bill de Blasio betegner coronarestriksjonene som byens «siste sjanse» til å få bukt med virusets andre bølge.

- Dette er vår siste sjanse til å stoppe den andre bølgen. Vi kan klare det, men vi må handle nå, sier Bill de Blasio i en Twitter-melding.

Byen ble hardt rammet av coronavirus tidligere i år, med nesten 18 000 dødsfall i mars, april og mai.

Etter flere måneder med stabile tall, er smitten igjen på vei oppover i New York. Den siste uken har det blitt rapportert om et gjennomsnitt på 1 142 smittetilfeller per dag.

Mistet jobben

Arbeidsledigheten i New York City var på 14,1 prosent i september, ifølge statistikk fra arbeidsdepartementet i staten New York. For staten som helhet var den samlede ledigheten noe lavere, 9,7 prosent.

Arbeidsledigheten utgjør 884 650 personer i New York. 513 067 personer har mistet jobben så langt i år.

I andre kvartal i 2020 falt New Yorks bruttonasjonalprodukt 36,3 prosent. Det var fem prosent verre enn gjennomsnittet i landet forøvrig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer