Byggebråk: - Tviholder på sitt «luftslott»

Heftig nabokrangel i Bærum kommune.

IØYENFALLENDE: De involverte partene håper nå at roen skal senke seg over Kveldsroveien i Bærum kommune. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et rødmalt hus i Kveldsroveien på Stabekk i Bærum har skapt dyp frustrasjon blant enkelte naboer i lokalmiljøet.

Eier av boligen er advokat Bjørn Soltvedt, som kjøpte eiendommen i 1993 for 1 250 000 kroner. Ifølge Budstikka, som først omtalte saken, opprettet Soltvedt dialog med kommunen i 2006 for å starte en tilbyggsprosess.

15 år seinere, og ti år etter at tillatelsen ble gitt, venter huset fortsatt på tilbygget.

- «Skjemmer området»

Den manglende framdriften har satt sinnet i kok hos visse. I en klage til kommunen skriver en av naboene at eiendommen har «stått som et byggegrop i 10-15 år.»

Det avviser Soltvedt på det sterkeste. Likevel klager naboer over seigpinte utbyggingsplaner, og krever at det tas grep.

«Når han selv «skjemmer område» og har gjort dette i tiår, og tviholder på sitt «luftslott» som aldri blir realisert hører ikke en slik argumentasjon hjemme. Grandiost», heter det i ett av klagebrevene til kommunen.

Børsen har vært i kontakt med Bjørn Soltvedt, som ikke ønsker å uttale seg om saken. Han henviser til svaret gitt til Bærum kommune (Se lenger ned i saken).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer