Byggetrøbbel for Johaug

Oppussingsdrømmen satt på pause.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I 2017 sikret Therese Johaug (34) seg en drømmebolig i Holmenkollen for 18,8 millioner kroner.

Boligen ble beskrevet som en «påkostet praktvilla med majestetisk utsikt». Sammen med forloveden Nils Jakob Hoff (37), bestemte samboerparet seg for å gjøre oppgraderinger.

Ifølge TV 2 søkte paret til kommunen i fjor om å få grave ut kjelleren, blant annet for å bygge et større treningsrom, bod og vinrom.

- I bero

Nå viser det seg at boligen mangler både brukstillatelse og ferdigattest, noe som stammer fra en gammel byggesak.

«Det foreligger ikke brukstillatelse eller ferdigattest for boligen det søkes om», går det fram av et brev fra Plan- og bygningsetaten sendt i slutten av november i fjor, gjengitt av TV 2.

Inntil videre er parets oppussingsdrøm satt på pause.

«Saken stilles i bero inntil vi har mottatt nødvendige uttalelser fra ovennevnte myndigheter. Når dette foreligger kan vi behandle søknad om tiltak parallelt med eventuell søknad om ferdigattest».

- Betydelig påkostet

Overfor TV 2 opplyser Therese Johaugs manager, Jørn Ernst, at de ikke ønsker å kommentere saken.

Ifølge boligannonsen fra 2017 har huset et primærrom på 264 kvadratmeter og et bruttoareal på 400 kvadratmeter. Den inneholder fem soverom, og ble bygget i 1991.

Villaen skal den gang ha vært «betydelig påkostet og modernisert», ha et gjestehus og en «flott praktikantdel», i tillegg til dobbel garasje og flere biloppstillingsplasser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer