Byggmax-topp rømte landet: - Kunne dødd

Skulle oppfylle livsdrømmen. Så skjedde det utenkelige.

LEVER LUKSUSLIVET: Stig Notlöv har skapt seg et helt nytt liv i Thailand, sammen med sin yngre kone og to barn. Nå gir han et innblikk i sin tilværelse. Foto: Sven Lindwall / Expressen
LEVER LUKSUSLIVET: Stig Notlöv har skapt seg et helt nytt liv i Thailand, sammen med sin yngre kone og to barn. Nå gir han et innblikk i sin tilværelse. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
Publisert

I 1993 ble Byggmax født i Sverige. Selskapet har siden ekspandert til både Norge og Finland, der forbrukernes etterspørsel innen verktøy, trelast og maling sørger for god butikk.

I 2018 omsatte byggevareimperiet for 4,4 milliarder kroner i Norge alene. For en av grunnleggerne i Byggmax, Stig Notlöv (72), skulle forretningsideen vise seg å bli en personlig gullgruve.

Nå inviterer den ellers så mediesky forretningsmannen leserne inn i sin luksustilværelse - langt unna svenske kjøttboller og nordisk vinter. I et større intervju med Expressen avslører Notlöv hvorfor han rømte hjemlandet og skapte et nytt liv på andre siden av kloden.

- Umulig

72-åringen besluttet for noen år siden å selge sine eierandeler i Byggmax. Dermed satt han igjen med en betydelig sum som gjorde det mulig å oppfylle drømmen i Thailand.

Den gikk ut på å bygge det som nå er et av Asias fremste golfanlegg.

LIDENSKAP FOR GOLF: Stig Notlöv valgte i voksen alder å satse på noe helt nytt. Foto: Sven Lindwall / Expressen
LIDENSKAP FOR GOLF: Stig Notlöv valgte i voksen alder å satse på noe helt nytt. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer

- Folk sa at det var umulig, men det sa de om Byggmax også. Det stimulerte meg bare, sier han til Expressen.

Notlöv utgjør, sammen med Göran Petersson og Lars Lindberg, gründertrioen bak nevnte byggevareforretning. Som største eier, dro førstnevnte inn mest da selskapet Altor gjorde et Byggmax-oppkjøp på 70 prosent ved årsskiftet 2005-2006. Ifølge Dagens Industri lå utbetalingen på omkring 700 millioner svenske kroner totalt.

- Jeg hadde ikke tenkt å selge Byggmax, men det skjedde fordi vi fikk så godt betalt. Da begynner man å fundere: «Hva skal jeg gjøre nå?». Noe må man jo finne på? Og jeg hadde en stor interesse for golf.

- Rystende

Jakten på det gode liv kunne derimot fått en altfor brå slutt. I desember 2004 befant Notlöv seg i Phuket. Den tidligere toppsjefen forteller at han i siste liten klarte å unngå tsunamien - som anslagsvis krevde livet til 226 000 mennesker.

- Jeg hadde akkurat dratt for å spille golf. Hadde jeg blitt ett minutt lenger, hadde jeg vært død. Det var rystende. Spesielt når man i ettertid har sett hvor mange liv som gikk tapt, sier han.

Artikkelen fortsetter under:

TRICKSKUDD: Trickskudd i golf er en populær greie på internett, og den siste tida har denne mannen stjålet oppmerksomheten. Reporter Kristoffer Løkås Vis mer

Den tragiske hendelsen skremte ikke 72-åringen bort - heller tvert imot. Cirka en mil utenfor byen Hua Hin i Thailand, har Notlöv bygget opp golfparadiset Black Mountain. Ifølge Dagens Industri har anlegget blitt kåret til Thailands ypperste gjentatte ganger.

- Mye yngre kone

Banene er omgitt av både kunstige innsjøer, villaer og en badepark. Det har krevd store investeringer.

- Det handler om veldig mye penger, men nå går det bra økonomisk. Vi selger kolossalt med hus og leiligheter. Alle ønsker å bo nærme den beste banen, har han tidligere uttalt til DI.

PÅ HJEMMEBANE: Den tidligere Byggmax-sjefen har bygget det som nå er et av Asias fremste golfanlegg. Foto: Sven Lindwall / Expressen
PÅ HJEMMEBANE: Den tidligere Byggmax-sjefen har bygget det som nå er et av Asias fremste golfanlegg. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
NORGE REPRESENTERT: På Black Mountain-anlegget har Stig Notlöv sørget for å ta med seg en liten bit av Skandinavia. Foto: Sven Lindwall / Expressen
NORGE REPRESENTERT: På Black Mountain-anlegget har Stig Notlöv sørget for å ta med seg en liten bit av Skandinavia. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer

Notlöv ser ikke for seg å gå av med pensjon med det første. Også på hjemmebane har han mye å smile for. 72-åringen, som har en voksen sønn fra et tidligere forhold, ble far til tvillingdøtre for fem år siden. Kona er, ifølge ham selv, «mye yngre».

- Det er litt som å ha fått et nytt liv. Barna er det beste som har skjedd meg. (...) Jeg vet hvor gammel jeg er, men jeg har en innstilling om at jeg blåser i det, forteller han til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer