Byggmax-topp rømte landet: - Kunne dødd

Skulle oppfylle livsdrømmen. Så skjedde det utenkelige.

LEVER LUKSUSLIVET: Stig Notlöv har skapt seg et helt nytt liv i Thailand, sammen med sin yngre kone og to barn. Nå gir han et innblikk i sin tilværelse. Foto: Sven Lindwall / Expressen
LEVER LUKSUSLIVET: Stig Notlöv har skapt seg et helt nytt liv i Thailand, sammen med sin yngre kone og to barn. Nå gir han et innblikk i sin tilværelse. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
Publisert

I 1993 ble Byggmax født i Sverige. Selskapet har siden ekspandert til både Norge og Finland, der forbrukernes etterspørsel innen verktøy, trelast og maling sørger for god butikk.

I 2018 omsatte byggevareimperiet for 4,4 milliarder kroner i Norge alene. For en av grunnleggerne i Byggmax, Stig Notlöv (72), skulle forretningsideen vise seg å bli en personlig gullgruve.

Nå inviterer den ellers så mediesky forretningsmannen leserne inn i sin luksustilværelse - langt unna svenske kjøttboller og nordisk vinter. I et større intervju med Expressen avslører Notlöv hvorfor han rømte hjemlandet og skapte et nytt liv på andre siden av kloden.

- Umulig

72-åringen besluttet for noen år siden å selge sine eierandeler i Byggmax. Dermed satt han igjen med en betydelig sum som gjorde det mulig å oppfylle drømmen i Thailand.

Den gikk ut på å bygge det som nå er et av Asias fremste golfanlegg.

- Folk sa at det var umulig, men det sa de om Byggmax også. Det stimulerte meg bare, sier han til Expressen.

Notlöv utgjør, sammen med Göran Petersson og Lars Lindberg, gründertrioen bak nevnte byggevareforretning. Som største eier, dro førstnevnte inn mest da selskapet Altor gjorde et Byggmax-oppkjøp på 70 prosent ved årsskiftet 2005-2006. Ifølge Dagens Industri lå utbetalingen på omkring 700 millioner svenske kroner totalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer