Cappelen Damm selger Tanum-butikker

Cappelen Damm har inngått avtale med Norli om virksomhetsoverdragelse av flere Tanum-butikker.

FORSVINNER: Cappelen Damm har inngått avtale med Norli om virksomhetsoverdragelse av flere Tanum-butikker. Flyplassbutikkene blir til Ark, og de andre til Norli. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORSVINNER: Cappelen Damm har inngått avtale med Norli om virksomhetsoverdragelse av flere Tanum-butikker. Flyplassbutikkene blir til Ark, og de andre til Norli. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Overdragelsen gjelder Tanum Bogstadveien, Tanum CC Vest, Tanum Oslo City, Tanum Byporten og Tanum Litteraturhuset. Alle butikkansatte er omfattet av avtalen.

Bokhandelsmarkedet har over flere år vist en svak utvikling.

Uten å ha tilsvarende stordriftsfordeler som konkurrentene Ark og Norli, har Tanum vanskelige betingelser for å oppnå lønnsom drift, skriver forlaget i en pressemelding onsdag.

Avtalen er betinget av godkjennelse av Konkurransetilsynet, og overdragelsen gjennomføres tidligst 1. april.

Videre har forlaget inngått intensjonsavtale med Ark Bokhandel om virksomhetsoverdragelse og drift av Tanums flyplassbutikker i Oslo, Bergen og Trondheim. Alle butikkansatte er også her omfattet av avtalen. Den er betinget av endelig aksept fra Avinor, med intensjon om oppstart 1. april.

Cappelen Damm vil videreføre eierskapet Tanum til Tanum Karl Johan og tanum.no.

– Cappelen Damm vil i årene som kommer satse ytterligere på utviklingen av forlagsvirksomheten, sier forlagets administrerende direktør Tom Harald Jenssen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer