John Carew i retten:

Carew om utenlandsk kort: - Skulle ligge lavt

Rettssakens andre dag går med til utspørring av den tidligere fotballproffen.

SKATTESVIK: John Carew er tiltalt for grovt skattesvik. Førsteadvokat hos Økokrim, Marianne Bender, sier tiltalen er alvorlig. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Børsen): Tirsdag startet rettssaken mot John Carew (43). Han er tiltalt for grovt skattesvik, uaktsomt fra 2014 til 2016, og forsettlig fra 2017 til 2019.

Onsdag stiller Carew i en lysebrun genser over en lys, blå skjorte. Han starter dagen i vitneboksen, hvor han spørres ut av aktor.

- Skulle ligge lavt

Under aktors innledningsforedrag tirsdag ble det lagt fram en epost fra 2015 fra Carews mangeårige advokat og rådgiver Per A. Flod. Der skriver sistnevnte til Carew: «Jeg var sikker på at du hadde brukt et utenlandsk kredittkort når du var i Norge. Men du har brukt et norsk bankkort? Det var i så fall ikke særlig smart».

Under utspørringen onsdag får Carew spørsmål om dette, hvorpå han svarer at han begynte å bruke sitt engelske bankkort hyppigere etter dette.

- Per var opptatt av det, som jeg tolket det, for at man skulle ligge lavt fordi det skulle så lite til for at Skatteetaten begynte å pirke og stille spørsmål. Å bruke et annet kort mer hvis det lot seg gjøre, sier han.

Det var på bakgrunn av Carews kortbruk at Skatteetaten oppdaget at han hadde vært langt mer i Norge enn det han selv hadde oppgitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer