Carlsberg kuppet etter Putin-ordre

Den danske ølgiganten bekrefter at de ikke lenger har kontroll over sitt datterselskap i Russland.

KUPPET: Carlsbergs bryggeri i Russland er kuppet på ordre fra Vladimir Putin. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB
KUPPET: Carlsbergs bryggeri i Russland er kuppet på ordre fra Vladimir Putin. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det danske bryggeriet Carlsberg bekrefter onsdag at de har mistet kontroll over sitt eget bryggeri i Russland, skriver Reuters.

- Vi har ikke lenger kontroll over ledelsen eller driften av Baltika Breweries, skriver selskapet i en uttalelse.

Putin-ordre

Baltika Breweries er Carlsbergs datterselskapet i Russland, og det har blitt kuppet på ordre fra president Vladimir Putin, som følge av et dekret Putin signerte søndag.

- Det er uklart for Carlsberg Group hvilke implikasjoner denne utviklingen vil ha for den pågående virksomheten til Baltika Breweries i Russland, så vel som den nåværende salgsprosessen, skriver selskapet.

Massiv kritikk

Etter Putins fullsatte invasjon av Ukraina i fjor, protesterte internasjonale selskaper ved å trekke seg ut av Russland i et rasende tempo.

Det danske bryggeriet var blant dem som varslet full stans av salg og produksjon i landet, men kort tid etter avdekket Reuters at Carlsberg-produktene stadig var å finne i russiske butikkhyller.

Etter dette økte presset mot øl-giganten, som på sin side sa at det var svært komplisert å skille ut den russiske virksomheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.