Centimeter unna katastrofe

Holder pusten idet gigantyachten føres under den lave brua, med 12 (!) centimeter klaring.

CENTIMETER UNNA: Luksusyachten er bare centimeter unna katastrofe under sin ferd mot Nordsjøen. Video: Heesen. Reporter: Emma Dalen. Vis mer
Publisert

Nylig kunne skipsverftet Heesen endelig sjøsette et av sine mest spektakulære luksusfartøy i porteføljen, «MY Galactica», etter fire års bygging.

Jomfruturen var langt ifra noen lettbeint affære.

Operasjonen, som gikk ut på å frakte den 80-meter lange luksusyachten fra den nederlandske byen Oss og ut til Nordsjøen, krevde kirurgisk presisjon fra alle involverte.

Venter på tidevann

Videoen viser tydelig at det ikke mye om å gjøre før den luksuriøse yachten, verdt millioner, dundrer inn i brua - som bare er én av seks lave bruer på ferden.

Ifølge CNN ligger det nøyaktige kalkulasjoner bak. Timingen er perfekt med tanke på tidevannet.

- Dette er standard prosedyre med luksusyachter av denne størrelsen. Å vente på at tidevannet skal falle er bare «business as usual», sier en talsperson for Heesen.

- Hos Heesen er det ikke noe som heter å «prøve», bare «gjøre», legger de til.

Ved passeringen under brua ved byen Heusden, var det bare 12 (!) centimeter klaring.

40 års erfaring

Luksusfartøyet er blant annet utstyrt med en beachclub, og intet mindre enn et helikopterdekk som kan omgjøres til en kino.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.