«Charterfeber»-profilene tordner mot taxfree-forslag

- Noe innmari stort tull. Helt tragisk.

VEKKER REAKSJONER: Et utvalg foreslår å fjerne taxfree-ordningen. Her fra taxfree-butikkene på Oslo Lufthavn på Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB
VEKKER REAKSJONER: Et utvalg foreslår å fjerne taxfree-ordningen. Her fra taxfree-butikkene på Oslo Lufthavn på Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

- Det synes jeg hørtes ut som en forferdelig dårlig idé, tordner Nina Ellevog, og sikter til «Norge mot 2025»-utvalgets anbefaling om å skrote taxfree-ordningen.

Ellevog er for de fleste kjent fra tv-suksessen «Charterfeber», der hun, sammen med søstera Gry Lofsberg og resten av storfamilien, har tatt seg til sørligere strøk for et hyggelig avbrekk.

Før familien setter seg på flyet, er imidlertid en viktig del av reisen å ta den tradisjonsrike taxfree-runden og gjøre unna handel av billigere tobakk, drikkevarer og godteri.

- Helt tragisk

At ordninga nå står i fare for å utraderes, får søstrene til å reagere kraftig.

- Det forslaget er noe innmari stort tull. Det er faktisk helt tragisk om taxfree skulle bli borte. Litt goder må man få lov til å ha, vel? sier Gry Lofsberg.

Søstera følger opp:

- Man starter alltid reisen med å dra på taxfree, det er en del av hele opplevelsen. Det blir som et slags ritual. Du kan si at når du drar nedover til Syden, så er det enkelte ting du tar med deg fra taxfree som gjør noe med resten av reisen, sier Ellevog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.