Chartergigant med klar melding til Norge

Etter triste måneder opplever reiseselskapene igjen nordmenns sydensug. Finland har åpnet for Hellas og Kypros. Nå forventer selskapene at Norge følger etter.

I ÅR?: Her på Agios Nikolaos, øst på Kreta i Hellas, kan nordmenn få dra fra 15. juli dersom myndighetene mener smittesituasjonen i landet er tilfredsstillende. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix
I ÅR?: Her på Agios Nikolaos, øst på Kreta i Hellas, kan nordmenn få dra fra 15. juli dersom myndighetene mener smittesituasjonen i landet er tilfredsstillende. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Klokka 12 holder regjeringen en pressekonferanse, hvor det vil bli klart hvilke land i EØS- og Schengen-området nordmenn kan reise til uten å få ti dagers karantene ved hjemkomst.

- Vi venter i spenning, men vi har en forventning om at det åpnes opp. Seinest onsdag bekreftet Finland at de gjør det, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Aspengren i TUI til NTB.

Mandag åpner vårt naboland i øst grensen for reisende fra Schengen-landene Belgia, Hellas, Italia, Liechtenstein, Malta, Nederland, Slovakia, Slovenia, Sveits, Tyskland, Ungarn og Østerrike. Videre åpnes det for innreise fra EU-medlemmene Irland og Kypros, samt Andorra, San Marino og Vatikanet.

Økt aktivitet

Finland krever at tallet på nye smittede i landene som det åpnes for, ikke overstiger åtte per 100.000 innbyggere. I Norge, hvor det er opplyst om seks kriterier, er kravet at tallet på nye smittede ikke overstiger 20 per 100.000 innbyggere i uka.

Aspengren forteller at TUI ser økt aktivitet på nettsida, og i forrige uke hadde de en vekst i salget av turer på 48 prosent sammenliknet med uka før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer